Sport

2013.10.29. 18:12

Nem mozognak a kispadok

Elvállalhatatlan feladatnak gondolta a komlói edzőséget, ezért Mészáros Ferenc maga helyett barátját, Vas Lászlót ajánlotta az NB III.-as futballcsapat kispadjára.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Weiszbart József távozása után Mészáros Ferenc lehetett volna az NB III.-as Komló labdarúgócsapatának vezetőedzője, de nem vállalta, maga helyett Vas Lászlót ajánlotta.

– Megkerestek, azonban elvállalhatatlan feladatnak ítéltem meg. Számomra nem volt ez kihívás, ezért mondtam a komlói vezetőknek, hogy helyettem Vas Lászlót válasszák. Így is tettek – mondta Mészáros. – De azért nem hivatalosan segítek a barátomnak, aki edzői pályája elején van. Tehetséges szakember, csak még pallérozódnia kell.

A volt NB I.-es vezetőedző a Komló edzésein és minden hazai meccsén ott van, ám idegenbeli bajnokikra nem utazik, Vas kikéri sok mindenben a véleményét.

– Sajnos a Komló nagy bajban van, már most eléggé leszakadt, a télen hat-nyolc új játékost kellene igazolnia, hogy bent tudjon maradni. Legalább NB III.-as szintű futballistákra lenne szüksége, elsősorban góllövő csatár kellene. Most már a komlói vezetők is látják, hogy hiba volt elvállalni az NB III.-at. Ahhoz sok pénz vagy sok jó játékos kell, Komlón egyik sincs – jegyzi meg a szakember, aki mostanában nézőként NB I.-es meccsekre jár. Egy új vállalkozásba is belekezdett, amely a játékosok sportegészségügyi állapotának felmérésére és annak javítására szakosodott. A tréneri a jövőjét firtató kérdésünkre így válaszolt:

– Puhatolózások vannak, de semmi konkrétum nincs. Csak akkor szeretek róla beszélni és hivatalosan bejelenteni, ha már túl vagyok valahol az első edzésen. Mindenesetre most áll a piac, nincs mozgás edzői fronton, a klubok részéről nagyobb a türelem irántuk. Nálam nevesebb szakemberek is új munkára várnak, de a kispadok manapság mintha nem mozognának annyira.

Vas visszatért Komlóra

Vas László egykori serdülő- és ifiválogatott, a Videoton, a PMFC és a Komló egykori labdarúgója, így tehát voltaképpen visszatért a bányászvárosba. Egerben, az NB I.-ben már dolgozott együtt Mészáros Ferenccel, akinek a segítője volt. Előtte Ausztriában utánpótlás-koordinátorként ténykedett, és az edzésszervezésbe is besegített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!