Sport

2014.01.27. 18:30

Balogh Béla szerint még mindig képesek lehetnek az őszihez hasonló szezonra

Mit érezhetnek, hogyan gondolkodhatnak a PMFC futballistái a kialakult helyzetben? El akarnak menni, vagy kitartanak a végsőkig? Az alábbiakban Balogh Bélát, a piros-feketék rutinos hátvédjét faggattuk.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Úgy vettem észre, örömmel igazolt egy évvel ezelőtt Pécsre, s jól is érezte magát a PMFC-nél. Még mindig jó itt lenni?
– Persze, hogy jó, attól függetlenül, hogy vannak kérdőjelek. Nagyon jó itt a társaság, a város is tetszik, szóval tényleg jól érzem magam.

– Ha már rögtön az elején említette: mit jelentenek egy játékosnak a kérdőjelek?
– Igazából a jövő a kérdéses. Ha rendeződik a helyzet a csapat körül, akkor nem lehet semmilyen problémánk.

– Ha rendeződik... Jelenleg nem túl rózsás a helyzet, s emiatt aggódnak a szurkolók, és nyilván aggódnak a játékosok is, hiszen nem tudni, mi lesz holnap.
– Legfőképpen az a baj, hogy nem tudunk semmit. Ha azt mondják, ez van, akkor arra készül az ember, ha meg azt mondják, az van, akkor amarra készül. Sajnos valóban kétségek között vergődünk.

– Azt nyilván látják a saját bankszámlájukon, hogy mi van. Mennyivel tartozik Önnek a PMFC?
– Erről inkább nem szeretnék beszélni.

– De nyilván nem lehet a végtelenségig növelni az elmaradást.
– Mindenki pénzből él, anélkül semmit sem lehet csinálni, tehát természetesen ez is fontos része az életnek.

– Riasztotta már a menedzserét, hogy kezdjen el finoman csapatot keresni?
– Minket biztosítottak arról, hogy megoldást találnak, hogy nem akarják szétszedni a csapatot, nem adják el a játékosokat. Bízunk benne, hogy ez megvalósul, s nemsokára jobb lesz a helyzet. Szóval nincs akkora nyomás rajtunk, amely arra késztetne minket, hogy mindenárom elmenjünk. A csapat pedig jó, és egyre jobb is lesz.

– Még úgy is, hogy távozott Dibusz, Uzoma és Gaál?
– Tény, hogy mindhárman fontos láncszemei voltak a csapatnak, de úgy gondolom, pótolni tudjuk őket. Szerintem képesek lehetünk egy olyan tavaszi szezonra, mint az őszi, sőt, akár még jobbra is.

– Elég optimista. Úgy érzi, ez a hajcihő nem hagy nyomot a játékosok teljesítményén?
– Amikor egy játékos kimegy a pályára, nem azzal van elfoglalva, hogy milyen gondokkal küzd a klub. Persze előtte és utána sokat beszélgetünk arról, hogy mi van, mi lesz. A sportolókra szerintem amúgy sem az a jellemző, hogy mindez negatívan hasson a teljesítményükre: az edzéseken most is mindenki igyekszik a maximumot nyújtani.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!