Sport

2014.03.04. 15:31

A PEAC-Pécsnek győznie kellene ma este Győrben

Rangadót játszik ma a PEAC-Pécs női kosárlabda­csapata a középszakaszban: Zseljko Djokics együttesének biztosan nagyon nehéz dolga lesz Győrben, de nyernie kell.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolguk a pécsieknek. A Győr a legutóbbi hazai meccsén az első félidőben ripityára bombázta a Sopront, az első két negyedben 53 pontot dobott, és szinte képtelen volt hibázni a hárompontos vonalon túlról. Ha ezt vesszük alapul, nem sok esélyt adunk Zseljko Djokics együttesének. Ám egy mérkőzés nem húsz percig tart, s a győriek bizony teljesen más arcukat mutatták a nagyszünet után: a Sopron átrobogott rajtuk, s egy híján harminc ponttal, 97-68-ra nyert.

– Természetesen szeretnénk nyerni, de a Győrön látszik, hogy az Euroligában is játszik, s hozzászokott az ottani keménységhez, ritmushoz – fogalmazott Zseljko Djokics. – Ebből tehát profitálhat, s ennek is köszönhetően játszott úgy a Sopron ellen az első félidőben, ahogy, ám ezt a ritmust nem tudta tartani negyven percig, elfogyott, elfáradt. Nagyon fontos lesz, hogy a két magas játékost, Tinkle-t és Diamantot megfogjuk, előbbi ráadásul jól dobja a hármasokat is. Sajnos számunkra rossz hír, hogy Fűrész Diána mellett Szanja Orozovicsra sem számíthatunk, eltört az ujja, egyikőjük sem utazik el velünk.

Az új játékos, Abby Bishop viszont természetesen utazik – igaz, gyakorlatilag semmit sem tud még csapata játékáról, hiszen csak most csatlakozott a PEAC-Pécshez. Így különösen nehéz feladat elé néz Zseljko Djokics: akad két fontos hiányzó, be kell építeni egy új embert, ráadásul a következő négy napban három euroligás csapat ellen kell helytállni, csütörtökön és pénteken ugyanis Kassán a Közép-európai Liga négyes döntőjében lesznek érdekeltek a pécsiek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!