Sport

2014.04.23. 20:16

Női kosárlabda döntő: hosszabbítás után nyert a PEAC a PINKK ellen

A női kosárlabda bajnokság döntőjének első meccsén hat ponttal győzött a hazai pálya előnyét élvező PEAC-Pécs. Igen szoros, küzdelmes, jó meccs volt. Folytatás pénteken Komlón.

dg (bama.hu)

PEAC-Pécs - PINKK Pécsi 424          78-72 (25-15, 15-14, 11-24, 15-13, 12-6) (Hosszabbítás után)

Legjobb dobók: Reid 22, Jovanovic 14, Nagy 12, ill.: Holt 20, Kennedy 15, Iványi D. 15, Tomlinson 14,

A késői időpont ellenére szép számű nézősereg gyűlt össze, kollégánk helyszíni tudósítása szerint kb. 2000 szurkoló ment ki a Lauber Dezső Sportcsarnokba szerda este. Sokan voltak tehát, és óriási volt a hangorkán a mérkőzés kezdetekor. 

I. negyed

A feldobás után a PINKK hozta el a labdát, de egy 10-0-ás futással elment a PEAC. PINKK összes dobása az első három percben kiszédült a gyűrűből, sok hibával kezdett a "vendég" csapat. Majdnem négy minutum kellett az első PINKK-kosárhoz.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] (fotó: Laufer L.)
[/caption]

A hetedik percre nagyjából visszajött a meccsbe Iványiék alakulata. 14-10 volt ekkor az állás. A PEAC-os Kaposi Pálma megsérült, és nem tudta folytatni a meccset.

A negyedben sok volt a fault, sok a büntető, de sok pontot el is szórtak így mindkét oldalon. A játékrész vége előtt tíz perccel már 13 pont volt a különbség a PEAC javára. Volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, lehiggadt a PINKK-Pécs, de jelentősre nőtt a differencia. 25-15 az első negyed vége.

II. negyed

A PINKK letámadással kezdte a második játékrészt. Ez fizikálisan jóval megterhelőbb, ám eredményesnek tűnt, hiszen 4-0-val startolt a vendég gárda. A második negyed derekára úgy látszott, mintha állandósulna a hat pontos differencia. De mire ezt elkönyvelhettük volna, egy szempillantás alatt dobott három pontot a vendéglátó PEAC. Szóval a recept egyszerű: kapaszkodna a PINKK, a PEAC viszont nem hagyja. Ennyike.

Kicsit esetleges is volt a PINKK játéka, sok volt a távoli, sok helyzet ki is maradt, ha viszont beesett, akkor az fontos pont volt. A nagyszünetre 11 pontos előnnyel mehetett a PEAC. 40-29.

III. negyed

Az első támadás és az első pontok is a PINKK neve mellé kerülhettek. 4-0-lal indított ismét a PINKK. Iványi Dalma hármasokat szórt, három pontra feljött a Komlóra száműzött pécsi csapat. Djokic úr időt kért azonnal, rendezni kellett a sorokat a PEAC-nál. De láthatóan nem igazán sikerült.

Hárompontos záporral először vette át a vezetést a PINKK, szenzációs négy percet futottak. De nem is lassítottak: a negyed hetedik percében már kilenc ponttal ment a vendég alakulat. A játékrész végére aztán visszajött a PEAC. 53-51-es PINKK vezetés volt az utolsó 10 perc előtt.

IV.negyed

Az előző negyed rohanása komolyan fárasztotta a csapatokat. Az utolsó játékrész első három percét követően úgy tűnt, a PINKK őrzi a lélektani előnyét. Sok hibával, kevés kosárral folytatódott a csata.

Három perccel a vége előtt még minden nyitott volt, egy pontra zárkózott ugyanis a hazai csapat. Majd néhány másodperccel később át is vették a vezetést egy kiválóan értékesített dupla büntetővel. Innentől a PEAC tartotta kézben a meccset. 46 másodperccel a vége előtt két ponttal vezettek a hazaiak, de ekkor két sikeres büntetődobással egalizált a PINKK. Djokic mester időt kért. Még volt neki két lehetősége erre. Őrült hosszú 45 másodperc kezdődött. Két gyors sikeres duplaváltás után Djokic ismét időt kért. Még egy támadásnyi idő maradt. A PEAC-nál volt a labda, de nincs bent - jegyezhettük fel noteszunkba. Jöhetett az öt perces hosszabbítás.

Hosszabbítás:

Hat PEAC-kosárral indul a ráadás, a PINKK viszont kétszer is hibázott. Eldőlni látszott az első csata. Nagy-Bujdosó triplája döntő pillanatban érkezett, majd Fűrész is triplázott. Tíz pontra hízott a differencia, s innen már nem volt visszaút. Végül 78-72-re nyert a PEAC.

Ezzel a három nyert meccsig tartó párharc állása 1-0 a PEAC-Pécsnek. Folytatás pénteken Komlón.

Előzmények:

A két csapat a szezon során három tétmeccset vívott egymással, s bizony mindhármat a PEAC-Pécs nyerte meg. A Közép-európai Ligában Komlón 66-64-re, Pécsett 73-63-ra győztek Fűrészék, a Magyar Kupa negyeddöntőjében, Székesfehérváron pedig 57-52-re végződött a csata.

A döntő programja
(A fináléban háromszor kell győzni – így akár öt összecsapásig is húzódhat a párharc.)

2014.04.23. 20:35 PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424
2014.04.25. 18:30 PINKK-Pécsi 424 - PEAC-Pécs
2014.04.28. 18:00 PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424
2014.04.30. 17:45 PINKK-Pécsi 424 - PEAC-Pécs
2014.05.02. 18:00 PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!