Sport

2014.04.28. 17:53

Újra előnyben a PEAC-Pécs

A megszokott hatalmas csatát hozta a bajnoki döntő harmadik mérkőzése, amelyet a jobban játszó PEAC-Pécs nyert meg, így 2-1-re vezet a PINKK Pécsi 424 elleni párharcban. Folytatás szerdán Komlón.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ki lesz a kipihentebb? Gyakorlatilag mindenkit ez a kérdés foglalkoztatott a bajnoki döntő harmadik összecsapása előtt, hiszen az látszott a második, komlói meccsen, hogy a PEAC-Pécs nagyon elkészült az erejével. De péntek óta ugye eltelt három nap...
A technika ördöge még egy bajnoki döntőn is közbeszólhat, derült ki a mérkőzés elején. Az első támadásnál ugyanis néhány másodpercenként lejárt a támadóidő - gyorsan meg kellett bütykölni az eszközt. "Menjünk Komlóra!", kiabálta a népes PINKK-tábor.

A kívánság érthető volt, persze nem ment senki sehova. Pedig valószínűleg jobban jártak volna a vendégek, ha villámgyorsan átköltöztetik a meccset 15 kilométerrel arrébb: Zseljko Djokics együttese ugyanis kiválóan kezdett, Bishopék alig tudtak dobást hibázni, s még hat perc sem telt el, amikor a PEAC-Pécs már tíz ponttal vezetett! Sőt, az első negyed végére tovább nőtt a különbség - ki hitte volna ezt a második meccs után?!

Azzal persze mindenki tisztában volt, hogy ezzel nincs vége. A második negyed elején gyorsan le is faragott hat pontot a hátrányából a PINKK (Pascua nagyon keményen dolgozott a palánk alatt, ketten sem bírták megállítani), s jöhetett a pécsi időkérés. Nem volt különösebb foganatja. Araszolt, zárkózott, lopakodott a vendégcsapat, miközben a hazaiak alig tudtak a gyűrűbe találni - több mint hét perc alatt csak négy pontot szereztek. Pascua, a spanyol center egymaga többet, úgy tűnt, ő lehet a nyerőember: szünetig tizenkettőt szorgoskodott össze, ennek köszönhetően csapata lőtávolon belülre került.

A harmadik negyedben aztán kezdődhetett minden elölről. Belecsaptak a húrokba a szurkolók, zúgott, dobolt mindkét oldal, és belekezdtek a csapatok is. Pascua kosarával folytatódott a meccs (ki máséval?!), majd egészen három pontig zárkózott a PINKK (37-34) - s talán pont ez kellett ahhoz, hogy felébredjen a PEAC-Pécs. Amely láthatóan az utolsó erőtartalékait mozgósította: Zseljko Djokics folyamatosan a kulcsembereit játszatta (a 27. percig csak heten léptek pályára), míg a túloldalon Roberto Hernandeznek több lehetőség állt a rendelkezésére, tíz játékost cserélgetett. Ez pedig akár döntő is lehetett volna.

De nem lett az. Amikor az utolsó negyed elején Tomlinson szorításában Bishop gyakorlatilag a padlóról, vízszintes helyzetből dobott duplát, majd Holt labdája lecsorgott a gyűrűről, érezni lehetett, hogy most csak a hazaiak nyerhetnek. És ha ez nem lett volna elég, Fűrész bevágott egy triplát, ráadásul Hernandez kiharcolt magának egy technikait (sokat nem segített vele a csapatának, annyi szent), s hat perccel a vége előtt tizenkét ponttal vezetett a PEAC-Pécs (62-50).
Aztán így is izgalmas lett a vége! Djokics 66-61-nél időt kért, de utána Jovanovics eladta a labdát, s máris égett a talaj a hazaiak talpa alatt. De nem sokáig: Reid szenzációsan szerzett labdát, majd Raksányi bevert egy lélekromboló triplát, s ezzel minden eldőlt.
A döntő harmadik mérkőzését a PEAC-Pécs nyerte, s ezzel 2-1-re vezet. Folytatás szerdán Komlón.

PEAC-Pécs-PINKK Pécsi 424 80-69 (27-12, 10-18, 17-15, 26-24)
Női kosárlabda NB I., bajnoki döntő, harmadik mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2400 néző. V.: Cziffra, Papp, Frányó.
PEAC-Pécs: RAKSÁNYI 14/6, REID 18, JOVANOVICS 13, Nagy-Bujdosó 6, BISHOP 19/3. Csere: Fűrész 6/3, Kublina 4, Pap, Orozovics, Nagy D. Vezetőedző: Zseljko Djokics.
PINKK Pécsi 424: Kennedy 11/3, Sarok 5/3, Őri 2, HOLT 12, Tomlinson 11. Csere: Iványi 6, Ruják 4, PASCUA 18, Győri, Kováts N. Vezetőedző: Roberto Hernandez.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 9-4, 6. perc: 18-8, 14. perc: 29-20, 17. perc: 31-24, 22. perc: 37-34, 26. perc: 45-36, 33. perc: 58-45, 37. perc: 66-61.
Kipontozódott: Pascua (38.), Tomlinson (39.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!