Sport

2014.10.17. 19:01

Mecsek Rallye: gépcsodák a Széchenyi téren

Péntek délután vette kezdetét hivatalosan is a 48. ÚjHáz Centrum LétaKer Mecsek Rallye. A megszokottnál kevesebben nézték meg a helyszínen az autóverseny rajtját.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Egy „izmos” hangú kockalada a Komlói úton, néhány Porsche Pogány felé menet. Ha esetleg lemaradt volna az ember az elmúlt napok híradásairól, akkor is könnyen kitalálhatta, hogy Pécset birtokba vették a rali-sport képviselői.

Ha valaki nem csak munkából hazafelé menet akart szembetalálkozni a versenygépekkel, vagy pilótájukkal, az kimehetett a Széchenyi térre is. Itt nyitották meg ugyanis hivatalosan is a Mecsek Rallye-t pénteken koradélután.

Az elmúlt évekhez képest jóval kevesebben nézték meg a „ló farka alatt” álló autókat, igaz az időjárás egyáltalán nem kedvezett az érdeklődőknek. Persze az is lehet, hogy a rajongók már időben elindultak a Pogányi reptér felé, ahol az idei viadal gyorsasági szakaszát rendezték meg.

Aki viszont ott volt a belvárosban, az testközelből csodálhatta meg az autókat, és az indításra várakozó versenyzőket körbejárva gyorsan kipipálhatott egy-egy hiányzó autogramot is. Nagyon jó, amikor ilyen központi helyen mutatkozik meg a sportág a nagyközönség előtt, hiszen ilyenkor a pilótákkal akár még pár szót is lehet váltani. Ott volt Kazár Miklós, Herczig Norbert és mindenki aki számít, a hazai mezőny legjobbjaival találkozhatott tehát az ember, de a baranyai születésű Ranga Péter is az érdeklődők rendelkezésére állt. Erre mondják, hogy az élmény felbecsülhetetlen, főleg úgy, hogy mindezt a benzingőzben élhette át bárki.
Csak az a fránya eső ne esett volna.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!