Sport

2014.10.10. 18:14

Román - magyar: ne fogják vissza magukat!

A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett Bukarestbe, ahol szombaton hattól Eb-selejtezőt vív a házigazdákkal. Dárdai Pálnak állítólag már úgy kell visszafognia játékosait...

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Nem panaszkodom, mert európai körülmények között készülhettünk, étkezés és pályák terén egyaránt – nyilatkozta Dárdai Pál, a válogatott megbízott szövetségi kapitánya. – Nyugodt vagyok, mert jól elvégeztük a munkát, már várom a pillanatot, hogy elkezdődjön a meccs. Ma elutazunk, lesz még egy edzés, úgy látom, a csapat koncentrált, kicsit túlmotivált is… A szerdai játéknál úgy rohantak, hogy vissza is kellett fogni őket. Bízom benne, hogy Romániában nem így kezdjük a mérkőzést, mert abból csak kapkodás lesz.

A válogatott két játékosa, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt is megsérült, egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj. A mérkőzés 18 órakor kezdődik – reméljük, háromnegyed nyolc után egy–két perccel örömittasan kelhetünk fel a tévéképernyő elől.

„Jön a vizsgaidőszak” 

Márton Gábor, korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó, a Kaposvár NB II.-es csapatának jelenlegi vezetőedzője: „Reméljük, hogy Dárdai Pál érkezésével lesz változás a válogatottnál, a mérkőzés kezdetéig mindenképp van esély, aztán majd kiderül. Palinak volt egyfajta mentalitása a pályán, ha ezt sikerült átadnia a játékosoknak, ez segíthet, de hogy mennyit ér, azt majd meglátjuk. Lehet előre beszélni ezt-azt, de most jön a vizsgaidőszak. A románok megverték a görögöket Görögországban, rossz csapat biztosan nem lehet az övék.”

„Bizakodó vagyok”

Mészáros Ferenc, korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó: „Látjuk, hogy milyen eredményeket érnek el manapság a kiscsapatok, Liechtenstein például döntetlenezett Montenegróval, Luxemburg pedig alig kapott ki Macedóniában. Szóval ne felejtsük el, minden meccs háromesélyes, ez is az lesz. Azzal, amit Pali képvisel, elérhet pozitív eredményt – jól tudjuk, hogy a futballban a pszichés, mentális dolgok nagyon fontosak. Mérget nem vennék rá, hogy nyer a magyar válogatott Bukarestben, de bizakodó vagyok, nagyon örülnék neki!”

„Egy pontot azért el tud hozni”

Véber György, korábbi háromszoros válogatott labdarúgó, a PMFC-MATIAS jelenlegi vezetőedzője: „Ha már annyit mondogatták, hogy Dárdai Pál gyakorlatilag német, s át is tudta adni a rá jellemző mentalitást, azt várom, hogy a csapat ezt meg is tudja mutatni a pályán. Győzelemben nem nagyon gondolkodom, de egy pontot azért el tud hozni ez a szellemiségében új válogatott, amely ha bátran játszik, előrébb léphet. De hangsúlyozom, ez az előrelépés csak a válogatott szintet érintené, a magyar futball ettől nem lenne jobb.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!