Sport

2015.06.12. 17:20

Nemsokára meglesz a PEAC-Pécs új vezetőedzője

Zseljko Djokics távozott a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatától, s a vezetőség még keresi a megfelelő utódot – előreláthatólag jövő hét közepére pont kerül az ügy végére. Miként rövidesen kialakul az a magyar mag is, amely a következő szezonban az együttes gerincét adja.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Amióta tudni lehet, hogy Zseljko Djokics távozik a csapattól, mindenki azt találgatja, ki lesz az utódja. Megvan már a PEAC-Pécs új vezetőedzője?
– Még nincs, továbbra is keressük a megfelelő szakembert - válaszolta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának ügyvezető igazgatója. – De előreláthatólag jövő hét közepére döntés születik, s pont kerül ennek az ügynek a végére.

– Több névről is lehetett hallani, állítólag felmerült Imreh Ajtony, Völgyi Péter, Bencze Tamás szerződtetése. Milyen vezetőedzőt szeretnének a csapat élén látni?
– Nyilván lesznek majd csapatcélok, amelyeket el kell érnie, de számunkra nem csak ez a fontos. Olyan szakembert szeretnénk szerződtetni, aki a vezetőedzői teendők mellett utánpótlásképző feladatokat is el tud látni, vagyis tud foglalkozni a fiatal, tizenhét-tizennyolc éves játékosainkkal, akiknek folyamatosan fejlődniük kell. Ezért sem olyan egyszerű megtalálni a tökéletes megoldást.

– Nyilván a „tökéletes” csapatot sem lesz egyszerű összerakni a nyári szünetben. Kikből áll jelenleg a PEAC-Pécs?
– A Raksányi Krisztina, Kiss Virág, Kaposi Pálma, Szücs Réka, Raus Vivien ötöst együtt szeretnénk tartani. Pap Reginára is számítunk, de az ő sorsa csak az új edző érkezésével dől el: számunkra fontosak az ő szempontjai is, csak akkor érdemes maradnia, ha kellő mennyiségű játékpercet kap.

– Az eddig említettek mind magyarok. Mi a helyzet a külföldiekkel? Natalie Hurst, az ausztrál irányító a hírek szerint Törökországban folytatja.
– Először a magyar keretet fogjuk összerakni, kialakítani, a jövő hétvégére ezzel megleszünk. Csak ezután döntjük el, hogy mely posztokra kell légióst szerződtetnünk. Hursttel kapcsolatban valóban lehetett törökországi híreket hallani, Tina Jovanovicsról pedig azt pletykálják, hogy a komolyabb anyagi lehetőségekkel bíró Diósgyőrbe megy.

– Miután a keret még messze nincs kész, korainak tűnik a csapat céljait firtató kérdés. Ugyanakkor biztosan meg tudja fogalmazni, hogy körülbelül mit szeretnének elérni.
– Olyan csapat kialakításán dolgozunk, amely most is esélyes lehet a legjobb négy közé kerülésre, a dobogós helyezésre. Legalább ilyen fontos az is, hogy továbbra is kapjanak játéklehetőséget azok a feltörekvő fiatalok, akik majd a jövő Pécsét alkothatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!