Sport

2015.07.01. 13:07

PMFC: százmilliót áll a város, kétszázat egy külső támogató

A keddi, rendkívüli közgyűlésen elfogadott javaslat után immár nyilvánvaló, hogy célegyenesbe érkeztek a város és Matyi Dezső közötti tárgyalások: a PMFC nemsokára az önkormányzat tulajdonába fog kerülni. Erről az ügyről, az üzletkötés részleteiről, és persze a kicsit távolabbi jövőről kérdezte a Dunántúli Napló Páva Zsolt polgármestert.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nem vagyunk már messze attól, hogy Matyi Dezső tulajdonából a város kezébe kerüljön a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata. A kedd délutáni rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat ajánlatot tehet a klubért: az ár legfeljebb bruttó háromszázmillió forint lehet. Nyilván nem véletlenül pontosan ilyen összeg szerepelt az előterjesztésben – mindebből természetesen azt a következtetést vonhattuk le, hogy a háttérben már mindent lezongoráztak a felek, ziccernél van a történet, s már csak a kapuba kell vágni a labdát.

– Valóban nincs itt semmiféle titok – mondta tegnap lapunk érdeklődésére Páva Zsolt, Pécs polgármestere. – A tulajdonosnak természetesen voltak, vannak anyagi elvárásai, nekünk pedig azt kellett mérlegelnünk, hogy mi az a maximum, amit meg tudunk adni a PMFC-ért. Így született meg kedden ez a döntés, amely alapján ötvenmillió forintot most kell majd kifizetnünk Matyi Dezsőnek, ötvenmilliót pedig az év végéig. Hangsúlyoznom kell azonban, hogy a hiányzó kétszázat külső támogató, szponzor segítségével próbáljuk meg behozni. A tárgyalópartner mi vagyunk, az önkormányzat, s én felvállaltam, hogy ezt a helyzetet megoldom, keresünk egy megfelelő személyt, céget. Mindez tehát azt jelenti, hogy a város összesen százmillió forinttal tudja támogatni ezt a projektet.

Célegyenesben van tehát az üzlet, ugyanakkor az idő vészesen fogy, s Matyi Dezső esetében sajnos sosem zárható ki egy váratlan fordulat. Páva Zsolt kérdésünkre válaszolva elmondta, a következő néhány napban a jogi csoport átvizsgálja az érintett cégeket, szerződéseket, s ha mindent rendben talál (amiről Matyi Dezső egyébiránt biztosította őket), s lezárul ez a kontrollfolyamat, megkötik a szerződést. „Ez maximum egy hét alatt lezajlik” – tette hozzá a polgármester.

Persze nem árt távolabbra tekinteni. Ha meg is köttetik az üzlet, hosszú távon akkor sem a város, az önkormányzat fogja működtetni a PMFC-t, hiszen erre nincs anyagi lehetősége, vagyis keresnie és találnia kell valakit, aki beszáll a pécsi futballbizniszbe – szükség van tehát egy új Matyi Dezsőre. Páva Zsolt a közgyűlése már jelezte, hogy van érdeklődő, s ezt most lapunknak is megerősítette.

– A tárgyalások folynak, s úgy tűnik, lesz olyan tulajdonos, aki ezt az egészet továbbviszi – fogalmazott szűkszavúan a polgármester, akitől hiába kérdeztük meg, hogy kiről lehet szó, nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!