Sport

2015.08.07. 12:01

A B-közép jelszava: Jövünk!

Nagyon jó ezt látni, hallani: a megyei I. osztályba süllyedő PMFC nem egyedül vívja majd meg csatáit a következő szezonban, a szurkolók, köztük a B-közepesek is kitartanak a csapat mellett, utóbbiak ígérik, az idegenbeli meccseken is ott lesznek.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Munkás volt, van, lesz – kreáltak egy új szlogent a PMFC labdarúgócsapatának szurkolói. Sőt, bizonyítva azt, hogy számukra sokat jelent ez a klub, ez a csapat, ez a négy betű, igyekeznek kiépíteni egy úgynevezett brandet: a Face­bookon létrehoztak egy oldalt Munkás 1950 néven, amelyet tegnap már 544 ember kedvelt.

– Úgy éreztük, szükség van ilyesmikre – mondta a B-közép egyik tagja. – Főleg azok után, hogy a nyáron még a csapat megszűnésének a veszélye is felmerült, majd arról lehetett hallani, hogy esetleg átkeresztelik a klubot, s mondjuk, PSN Zrt. lesz.

Nem lett az – szerencsére. Maradt PMFC a PMFC, igaz, NB I.-es helyett most már csak megyei I. osztályú csapatról beszélhetünk. De egy olyan együttesről, amelynek a szurkolói jóban-rosszban kitartanak a kedvenceik mellett: a hírek szerint a B-közép visszatér a lelátóra, sőt, az összes idegenbeli meccsre is elkíséri Márton Gáborékat.

– Megbeszéltük a B-közép tagjaival, hogy ott leszünk az összes hazai és az összes idegenbeli mérkőzésen is. Természetesen örülünk, hogy nem kell már szurkolói kártya, de nem ez a lényeg: a jelenlétünkkel akarjuk jelezni, hogy kitartunk a csapat mellett, támogatjuk a srácokat. Ez a társaság meg is érdemli, hogy segítsünk neki, mert a felkészülési meccseken látszott, hogy érdemesek a bizalmunkra, akarnak, hajtanak, küzdenek – fogalmazott a B-közepes drukker.

S hogy miként fognak szurkolni? A hivatalos válasz szerint „jó hangulatú szurkolásra” számíthatnak majd az aktuális házigazdák, ami nyilván így is lesz. Hogy némileg pontosabb képet kapjunk, érdemes volt felmenni a fentebb említett Facebook-oldalra, ahol ezt találtuk: „Beremend, Boda, Bogád, Bóly, Geresdlak, Mohács, PEAC, Pécsvárad, PVSK, Siklós, Szászvár, Szederkény, Szigetvár, Sellye, Villány: JÖVÜNK!” Alatta egy kép jó adag pirotechnikai eszközzel...

Vagyis minden bizonnyal lesz minden, mi szem-szájnak ingere – legalább igazi futballhangulatot érezhet át mindenki. A balhék viszont természetesen senkinek sem hiányoznak, igaz, bízunk benne, hogy nem is erről szól a B-közép „megyebejárása”.

– Mi minden érintettel, így a PMFC-vel, az egyesületekkel, a polgárőrséggel és a rendőrséggel is felvesszük a kapcsolatot annak érdekében, hogy segítsük kezelni ezt a sokak számára nyilván új, szokatlan helyzetet – mondta lapunknak Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranyai megyei igazgatója.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!