Sport

2015.08.16. 17:49

Kézilabda – A szerb Szpartak Vojput nyerte a Komló-kupát

Kiváló hangulatú felkészülési tornát rendezett szombaton a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata, ami nem meglepő, mert ha valamire, a hangulatra általában nem lehet panasz a kék-fehéreknél.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A sportágat és az együttest imádó szurkolók ugyanis ilyenkor, az edzőmeccsek idején is szép számmal érkeznek a lelátóra, most is voltak vagy háromszázan – máshol egy–egy bajnokin is megirigyelnék ezt a létszámot.

A Komló-kupán négy csapat vett részt, a házigazdák mellett a Pécsi VSE, valamint a horvát Vinkovci és a szerb Szpartak Vojput. A mérkőzések során kiderült, hogy közülük a legerősebb egyértelműen a szabadkai Vojput – még szerencse, hogy Ratko Djurkovics tanítványai nem ellene, hanem a Vinkovci ellen játszották első mérkőzésüket. Ezt a meccset második félidei jó teljesítményüknek köszönhetően végül három góllal megnyerték, így készülhettek a döntőre. A másik ágon a szerbek néggyel nyertek a PVSE ellen, így a fináléban összefutottak a házigazdák a SEHA-ligában is induló, remek játékerőt képviselő Vojputtal.

A döntő pedig, ahogy illik, izgalmas és szoros meccset hozott. Az első félidőben a szerbek elhúztak négy góllal, a szünet után azonban megrázták magukat a komlóiak, még a vezetést is átvették, ám végül egy találattal alulmaradtak – ennek ellenére jó szájízzel jöhettek le a pályáról, mert kemény, jó csatát vívtak, s ennek a mérkőzésnek bizony volt értelme.
Bár a tornát így a Szpartak Vojput nyerte, a gólkirályt a komlóiak adták: Igor Markovics lett az. A montenegrói válogatott balszélső jó igazolásnak tűnik, nagyon gólerős, s ha nem is a világ leggyorsabb játékosa, kiváló ütemben indul. Szintén erősítést jelent az egyiptomi Sanad, aki ugyan jobbszélső, ám gyakran eggyel beljebb kell húzódnia, s jobbátlövőt kell játszania az erre a posztra szerződtetett horvát Kordic helyett, aki sajnos nem sokat mutat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!