Sport

2015.08.18. 19:00

Örülnek is a PMFC-nek, meg nem is

Alaposan felforgatja a megyei I. osztály életét az, hogy ebben a szezonban a PMFC labdarúgócsapata is itt szerepel. Természetesen sokan örülnek annak, hogy a piros-feketék miatt mindenhol lesz egy kiemelt, nagyon várt bajnoki, ugyanakkor az élmezőnyhöz tartozók számára nem túl jó hír, hogy az aranyérem elkelt. Persze majd meglátjuk.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A PMFC vendégjátékára biztosan mindenhol kíváncsiak lesznek a helyi szurkolók, azokon a mérkőzéseken megemelkednek majd a nézőszámok. Persze nyilván a játékosok is dörzsölik a tenyerüket, hiszen sokan közülük valószínűleg most játszhatnak először és utoljára a nagy nevű csapat ellen, ráadásul számukra az idegenbeli meccs is nagy élmény lesz: a pécsi stadionban pályára lépni nem mindennnapos dolog.

Az élmezőnybe vágyódó, s esetleg bajnoki címről álmodozó csapatok, klubvezetők, edzők, játékosok, szurkolók számára viszont egyáltalán nem jó hír, hogy a PMFC is ott van a riválisok között. A többség ugyanis egyértelműen arra számít, hogy Márton Gábor együttese lesz az aranyérmes, vagyis már most, az idény kezdetén eldőlt, hogy az elsőségről eleve le lehet mondani - s lehet küzdeni a második, harmadik helyért.
Persze kíváncsiak voltunk arra, hogy látják ezt a történetet a helyi futballvezetők, edzők, vagyis a PMFC leendő ellenfelei.

A Szászvár az előző idényben csak pontlevonás miatt szorult le a dobogóról, s lett negyedik.
– Nem örülük annak, hogy a PMFC idáig jutott, de ha már itt van, felvesszük vele a versenyt – mondta Erős János, a Szászvár elnöke. – Ez a csapat az Újpest mellett a szívem csücske, tavasszal az egymás elleni fővárosi meccsükön neki szurkoltam, pedig lila a vérem, de nem akartam, hogy kiessen. Az utolsó bajnokin, a Nyíregyháza ellen pedig megsirattam a PMFC-t. De mindegy, mi azért edzünk heti öt alkalommal, hogy a pécsieket is meg tudjuk verni, a célunk ugyanis most is a dobogó.

Az első vidéki rangadóját éppen Szászváron játssza majd a PMFC, szeptember 2-án találkozik a két csapat. Erős János elmondta, kiemelt rendezői létszámot biztosítanak majd, s megkérik a pécsi klubot is, hogy ha lehet, hozzanak magukkal biztonsági embereket.
– Remélem, lesznek négy-ötszázan, ami nyilván örömteli, és jót tesz a megyei futballnak. Csak ne a PMFC miatt történne mindez... – tette hozzá a szászvári elnök.

A PTE-PEAC az elmúlt idényt a második helyen zárta, vagyis a Komló távozásával elméletileg most a legerősebb csapatnak számít. Igaz, azóta elveszítette például az egyik legjobb góllövőjét, Hadobás Gergőt - talán mondanunk sem kell, hogy a PMFC-hez került.

– Borzasztó rossz, hogy a PMFC a megyei I. osztályba került! A Győr és a Nyíregyháza az NB III.-ban indul, a város totojázása miatt süllyedt ilyen mélyre ez a klub – fogalmazott Georgiou Grigorisz, a PTE-PEAC szakosztályelnöke. – A pécsi csapat érkezése alaposan felforgatja a megyei futballt, egyrészt a jobb játékosokat mindenhonnan elrabolták, másrészt most egy olyan bajnokság vár ránk, amelyben a PMFC anyagilag és a játékosállományt illetően is kiemelkedik a többiek közül, a bajnoki cím egyértelmű esélyese. Ennek ellenére a célunk nem változott, az első háromban szeretnénk végezni. Elképzelhetőnek tartom, hogy valaki megveri majd a pécsieket, de erre kicsit keserű szájízzel lehet majd büszke, mert a PMFC-nek egész egyszerűen nem szabadna itt lennie, hanem a megyei futballpiramis csúcsán kéne állnia.

Mohácson is biztosan a szezon mérkőzése lesz a PMFC elleni, valószínűleg sokan lesznek kíváncsiak erre a bajnokira (szeptember 26-án lesz). Az MTE az előző idényt az ötödik helyen zárta, vagyis hazai pályán méltó ellenfél lehet.

– Küzdeni fogunk, az biztos, de úgy gondolom, a PMFC simán megnyeri a bajnokságot – fogalmazott Nagy Ervin, a mohácsiak edzője, aki korábban a PMFC futballistája volt. – Fáj a szívem, hogy ide jutott a korábbi csapatom, szurkolok neki, hogy aranyérmes legyen, s jusson fel.
A PMFC augusztus 29-én, a Szigetvár elleni hazai mérkőzéssel kezdi a bajnokságot - kíváncsian várjuk a bemutatkozást.

Hetessel indított a Bóly

Sellye–Villány 2-0 (2-0)
Vezette: Kozári István.
Sellye: Berki – Orlovics G., Varga V., Knézics, Szilovics (Tóth) – Kapusi (Bosnyák), Nyulasi, Kis Varga, Fábos (Szőke) – Patak (Sziládi), Szabó K. Edző: Labricz Attila.
Villány: Fülöp T. – Horváth J. (Czibere), Buni J., Pauk, Zunnert – Buni B., Bősz, Pfefferman, Székelyhidi (Márkovics) – Elek, Árvai. Edző: Weinert Zsolt.
Kiállítva: Orlovics G.
G.: Szabó K., Fábos.

Bóly–Szigetvár 7-0 (3-0)
Vezette: Molnár Ádám. Bóly: Dósa (Kész) – Halas (Sághy), Hegedűs, Morvai (Duthweiler), Fábián – Ambrus (Kovacsics), Zsebe, Magyar, Stefán – Laki (Édelmann), Kiss E. Edző: Bolboaca Augustin. Szigetvár: Hegedüs – Kuti, Péter R., Kräutner, Pető – Lukács, Farkas, Tompa, Kovács A. – Gerner, Berbás. Edző: Horváth Lajos.
G.: Ambrus, Magyar (2), Kiss E. (3), Zsebe.

Siklós–Boda 5-1 (1-0)
Vezette: Kreskai Tamás. Siklós: Molnár – Nagy B. (Vénosz), Kósa, Fürdős (Reitz), Teszárik – Péter N., Sztojka, Horváth I., Schmidt (Geczó) – Szívós (Welchner), Sztipánovics (Jovánovics). Edző: Sztipánovics Barnabás. Boda: Kácsor – Gál, Gász, Szeifert (Szabó A.), Benkovics – Laczkó, Fazekas (Sági), Kozma, Laki – Németh (Rácz), Karlovecz. Edző: Burzán Zoltán.
G.: Sztojka (2), Reitz (2), Welchner, ill. Karlovecz.

Szederkény–Pécsvárad  0-1 (0-0)
Vezette: Horváth A. Szederkény: Krisztián K. – Bálint Á., Hideg, Mándity, Kopeczky – Herczeg, Maml, Czigler, Grassy – Lázár (Troszt), Dér (Rumszauer). Edző: Tomin Milán. Pécsvárad: Kurucsai – Keresztény, Kardos, Spannenberger, Buzádi (Kollár) – Dénes S., Németh, Imrő (Fitt), Czonev (Petricsevics) – Gyánó, Keczeli. Edző: Kardos Ernő.
G.: Kardos.

Beremend–Geresdlak 2-2 (1-0)
Vezette: Nagy I. István. Beremend: Szabó B. – Hatala, Illés, Papp, Schvedics – Rónai, Farkas, Patai, Szili – Kósa, Schmidt. Edző: Kósa Zoltán. Geresdlak: Németh – Molnár, Botos, Balogh, Kardos – Kovács G., Mang, Fuchs, Koromházi – Musztács, Bánkuti. Edző: Botos József.
Kiállítva: Schmidt.
G.: Patai (2), ill. Bánkuti, Molnár.

A 2. forduló programja: Pécsvárad–Szigetvár, Bóly–Sellye, Villány–Beremend, Geresdlak–Siklós, Boda–Mohács.
A PMFC–Szederkény-, PTE-PEAC–Szászvár- és Bogád–PVSK-­mérkőzéseket szeptember 16-án, szerdán játsszák le.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!