Sport

2015.10.09. 18:12

A mislenyi futballpálya felújítása is bizonytalan

A legolcsóbb ajánlat is drágább a rendelkezésre álló forrásnál.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Lehet, hogy futballpálya-felújítás sem lesz Kozármislenyben. A pálya átalakítására kiírt közbeszerzésre ugyanis hét ajánlat érkezett, s a keddi, budapesti borítékbontás után kiderült, a legolcsóbb is drágább a rendelkezésre álló forrásnál. Mindezt Bíró Károly polgármestertől tudtuk meg, aki testület elé viszi az ügyet, de azt nem támogatja, hogy a város saját erőből még milliókat tegyen a pályázati pénzhez. Szerinte elképzelhető, hogy inkább visszautalják a támogatást, de bízik benne, hogy a hiányzó forrást meg tudják szerezni a kormánytól. Végső soron pedig új, csökkentett műszaki tartalmú kiírásról is dönthetnek. Megírtuk: az új mislenyi testület nem kívánt több pénzt elkölteni a megnyert pályázati pénznél, ezért is mondtak le az új stadion építéséről. A pályázatot lebonyolító állami Beruházási Műszaki Fejlesztési és Sportüzemeltetési Zrt. számításai szerint ugyanis a stadionépítés legalább 500 millió plusz áfába került volna. A mislenyi futballcsapat korábbi, sikeres NB II.-es szereplése miatt nettó 400 milliót kaptak.

Feleki Attila képviselő, a Kozármisleny FC elnöke érdeklődésünkre azt mondta, sajnálta, hogy az új testület átírta az új stadion tervet, de már megbékélt ezzel. Viszont szerinte annak nem lehet jó vége, ha egy ekkora projekt nincs minden apró részletéig előkészítve. Amúgy nem kívánt állást foglalni, de plusz városi pénzt ő sem szavaz meg.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!