Sport

2015.11.18. 13:53

Tovább tart a mislenyi csoda. Kiesett a Honvéd

A Kozármisleny NB III.-as labdarúgócsapata a budapesti győzelmet követően hazai pályán is legyőzte az élvonalbeli Budapest Honvédot, így Németh Zsolt együttese bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc gárdája közé.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Valahogy úgy volt vele az ember szerda dél előtt kicsivel, hogy ma egyszerűen nem eshet ki a Kozármisleny a Magyar Kupából  a Honvéd ellen. Minden olyan tökéletes volt. Már-már túlontúl tökéletes. A szikrázó napsütés, a válogatott pótselejtezős sikerének nagyon is friss emléke, és az a rengeteg ember, aki körbeállta a mislenyi pályát.

Mert bizony ennyien nagyon rég nem voltak kint a baranyai város stadionjában. A lelátó már jó húsz perccel a kezdés előtt zsúfolásig megtelt, de az egyik kapu mögötti jegenyefák tövét is elözönlötték a szurkolók. És még a szomszédos általános iskolában is "tanítási szünetet" rendelhettek el, hiszen százával érkeztek a lurkók a pálya mellé. Pazar volt a hangulat!

Az pedig csak még dobott rajta egyet, hogy már a meccs első perceiben egyértelművé vált, ez a Misleny nem az a Misleny, amelyik megijedne a saját árnyékától. Sőt, félnivalója inkább a vendégeknek volt, hiszen Bekéék minden kontrájában volt elképzelés. Sőt! Az első húsz perc végéhez érve, Lantos előrevágott labdájára Wittrédi csapott le, a tizenhatoson belül csinált két tanári cselt – ha már nem iskolában voltak a kicsik, legalább itt is tanulhattak valamit –, és csodás gólt lőtt a bal felsőbe. Konfetti, ölelkezés, taps, és fülig érő szájak, amerre az ember csak nézett. A B-közép által gyártott molinóra utalva – fehér drapérián egymás alatt a Siófok, Puskás, Diósgyőr, Kispest szavak, az első három pirossal áthúzva – valaki meg is jegyezte: „a k-t már át is lehet húzni”.

A szünethez érve pedig akár hozzá is lehetett volna csapni ehhez még pár betűt, hiszen maradt az 1-0, összesítésben már 3-1 volt a Kozármisleny előny.

És máris visszaértünk oda, ahonnan kezdtük. Minden olyan tökéletes volt ezen a napon. És nem, szerencsére nem volt túlzottan az. Éppen annyira, amennyire kellett, hiszen Fellai vezérletével hiba nélkül védekezett a hazai csapat a második félidőben, ráadásul a játékrész közepén Wittrédi hosszú átadása után Beke ültette hintába védőjét, majd ballal a jobb alsóba gurított. Bár még volt hátra jócskán, a továbbjutás már megvolt.

A Kozármisleny bajnoki besorolása NB III.-as, a Magyar Kupából viszont három NB I.-est pofozott ki. Vannak csodák! Egyre inkább lehet ebben bízni!

Szurkolói balhé

Értesüléseink szerint a meccs végén incidens történt a kispesti szurkolók és a rendőrség között. Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, amint megtudunk valamit az ügyben, közöljük.

Először a Puskás Akadémiát, majd a Diósgyőrt, most meg a Honvédot búcsúztatták Wittrédiék. A mislenyiek kettős győzelemmel jutottak be a legjobb nyolc közé. Folytatás tavasszal.Kozármisleny - Bp. Honvéd 2-1 (1-0)
Kozármisleny, 2000 néző
Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. – Beke (Fenyvesi 79.), Kirchner (Lauer 84.), Nagy K. – Wittrédi (Gránicz 72.). Vezetőedző: Németh Zsolt
Bp. Honvéd: Kemenes – King (Prosser 69.), Ignjatovics (Vasziljevics 46.), Lovric, Baráth – Kamber, Hidi – Nagy G., Vernes (Ihrig-Farkas 59.), Holender – Youla. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Wittrédi (19.), Beke (67.) ill. Vasziljevics (89.)

-->

Ezek is érdekelhetik