Sport

2015.12.09. 13:30

A PEAC-Pécsnek nyernie kellene Franciaországban

Utolsó előtti Európa-kupa csoportmérkőzésére utazott el a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amely ma este (20.00) a francia Basket Landes otthonában lép pályára.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A Nymburk, majd a Szekszárd elleni győzelem azt sugallja, hogy kezdi elkapni a fonalat Roberto Henandez együttese. Persze hogy ez mire lesz elég az F csoportot veretlenül, négy győzelemmel vezető Basket Landes ellen, főleg idegenben, azt nehéz megjósolni – nem sok jót ígér, hogy a franciák Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban is nyerni tudtak (62-79).

Persze Raksányi Krisztináék nem feltett kézzel lépnek majd pályára, ebben biztosak vagyunk. Főleg azért nem, mert a csehek elleni nagy különbségű győzelem még adott némi esélyt arra, hogy továbbjussanak a csoportból: ehhez azonban ma este, majd a svájci Fribourg elleni idegenbeli mérkőzésen is nyerni kell, s emellett bízni kell abban, hogy a Nymburk az egyik hátralévő meccsét elveszíti. Van rá némi sansz, de a realitás inkább azt sugallja, hogy a csoportkör egyben a végállomást is jelenti a PEAC-Pécs számára.

A Mont de Marsan nevű, Franciaország délnyugati részén található kisváros csapata, a Basket Landes egyébként jelenleg negyedik helyen áll hazája bajnokságában, nyolc meccséből hatot nyert meg.

Két válogatott játékos itthon maradt

Sajnos a PEAC-Pécs két meghatározó játékosa nélkül kénytelen pályára lépni ma este a Basket Landes otthonában. A két válogatott, Zele Dorina és Kaposi Pálma is sérülés miatt nem tarthatott társaival, ami nagy érvágás. Előbbi már régóta küzd a talpsérülésével, amit eddig nem tudott kipihenni: a nemzeti csapat felkészülését, majd az Európa­bajnoki selejtezőket is úgy vállalta, hogy nem volt teljesen egészséges (érthető, hogy ezt nem akarta kihagyni), majd ezt követően is játszott pécsi klubjában, de mostanra kiderült, mindenképpen szükség van némi szünetre. Hasonló a helyzet Kaposi Pálmával kapcsolatban is, aki a térdével bajlódik már régóta, de ennek ellenére szintén vállalta a válogatott szereplést, amelyben Portugália ellen be is mutatkozhatott. Most azonban számára is eljött annak az ideje, hogy csak a kezelésekre és a gyógyulásra koncentráljon.

Még két meccs

Az Európa-kupa csoportköréből már csak két forduló van hátra. A PEAC-Pécs kvartettjében a következő mérkőzésekre kerül még sor: Basket Landes–PEAC-Pécs, Nymburk–Fribourg, Nymburk–Basket Landes, Fribourg–PEAC-Pécs. A nyolc csoportból az első két helyezettek jutnak a legjobb tizenhat közé.

A csoport állása: 1. Basket Landes 8 pont, 2. Nymburk 6, 3. PEAC-Pécs 5, 4. Fribourg 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!