Sport

2015.12.28. 18:01

Aerobik: sikeres évet zárt a pécsi Forma Fitt

Kiváló szezont zárt a pécsi Forma Fitt SE, amely az országos egyesületi rangsorban a negyedik helyen végzett, több válogatott versenyzője is van, akik közül ketten, Szilvás Angéla és Varga Dorottya a portugáliai Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztek.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az idei szezon csúcspontja természetesen az Európa-bajnokság volt a Forma Fitt SE aerobikosai számára, akik közül ketten éremmel térhettek haza a kontinensviadalról. De nem csak itt, hanem a többi versenyen is kitettek magukért Szilvás Angéla vezetőedző és Csatáry Kinga edző tanítványai – ennek köszönhetően a negyedik helyen végeztek az országos egyesületi rangsorban (a Debrecen, valamint két budapesti klub mögött).

– Valóban sikeres évet zártunk – értékelt Szilvás Angéla, a Forma Fitt SE vezetőedzője, egyben versenyzője. – Természetesen az Európa-bajnoki ezüstérem volt a legszebb eredményünk, de nagyon elégedett voltam a juniorokkal is, akiknek nagyon erős mezőnyben sikerült helytállniuk. Jövőre ismét sűrű lesz a programunk, sok nemzetközi versenyen szeretnénk indulni, köztük a koreai világbajnokságon is.

– Mindig is az álmaim közt szerepelt, hogy egy Európa-bajnokságon a dobogóra állhassak, ami most valóra vált és ez hihetetlen érzés volt – emlékezett vissza Varga Dorottya. – Ez az időszak felejthetetlen marad a számomra, hiszen mind a felkészülés közben, mind a verseny hete alatt nagyon sokat tanultam, sok tapasztalatot, új barátokat szereztem, és fantasztikus élményekkel tértem haza. Ha tehetném, újra és újra átélném ezt a pár hónapot!

Ezüstérem a portugáliai Eb-ről

A novemberi portugáliai aerobik Európa-bajnokság minden idők legeredményesebb kontinensviadala volt Magyarország számára. A nemzetek közti viadalt hazánk nyerte – Romániával holtversenyben.

A válogatott versenyzők között ott voltak a Forma Fitt SE sportolói is, akik a többiekhez hasonlóan kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő. Az Európa-bajnoki ezüstérmes felnőtt aerostepcsoport tagja volt Szilvás Angéla és Varga Dorottya, a többi csapattag: Osztafin Anna, Kovács Bettina (TFSE), Kőrösi Kitti, Cserdi Zsófia, Szabó Júlia, Szarvas Gabriella (Óbudai WDSE). A 13. helyezett junior trióban Frank Cintia és Dévai Lúcia képviselte a Forma Fitt SE-t, Hajdú Kata az Óbudai WDSE versenyzője. A szintén 13. helyen végzett junior csoportban is Frank és Dévai indult pécsi színekben, a további csapattagok: Juhász Flóra, Kiss Anna (Tótágas ASE), Bálint Júlia (Óbudai WDSE).

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!