Sport

2015.12.15. 19:15

Eb: Dibusz úgy érzi, egyik meccs sem lefutott

Az Európa-­bajnokságra készülő magyar labdarúgó­-válogatott Telkiben tart összetartást, s tegnap délelőtt sajtótájékoztató keretében beszélt Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint Dibusz Dénes és Nagy Ádám a programról, a tervekről, a csoporttal kapcsolatos megérzésekről. A Ferencváros kapusa ezt követően lapunknak adott interjút.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– A Fradi–Újpest előtt azért belelesett a sorsolásba?

– Épp a meccs előtti bemelegítést csináltuk, amikor lezajlott a sorsolás. Amikor megvolt a csoportunk, felpillantottam a kivetítőre, és láttam, kikkel kerültünk össze, de persze akkor túl sokat nem foglalkoztam ezzel. Annyi azért átfutott rajtam, hogy a portugálok révén játszunk majd Cristiano Ronaldo ellen is – válaszolta Dibusz Dénes, a Ferencváros válogatott kapusa.

– Később azért csak „végigrágták”, kielemezték a társakkal a csoportot, az ellenfeleket: Portugáliát, Ausztriát és Izlandot.

– Persze, a rangadó után azért nyilván sokkal többet foglalkoztunk az Eb­-sorsolással. Mindenki azonos véleményen volt, viszonylag kiegyenlített ez a csoport. A portugálokat néhány nagy egyéniség, sztár viszi, mint Ronaldo vagy Nani, de csapatként talán nem olyan jók. Ellentétben a másik kettővel, Ausztriával és Izlanddal: ez a két válogatott viszont a selejtezőkön éppen azt bizonyította, hogy csapatként nagyon erősek, szervezettek. Ezzel együtt úgy érezzük, hogy mindhárom mérkőzésen lehet esélyünk a pontszerzésre ­ persze azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Tisztességesen fel kell készülnünk, határozott, jó játékot kell nyújtanunk, és akkor lehet sanszunk.

– Milyen szakember, milyen ember Bernd Storck? Persze passzolhatja a kérdést, ha akarja.

– Kicsit csendesebb, mint Dárdai Pali. Nem annyira domináns, talán így lehet a legjobban megfogalmazni. Jó edző, többnyire ültek az elképzelései, s azzal, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra, meghálálta a bizalmat, amit a szövetségtől kapott. Nagy tettet hajtott végre, ez kétségtelen. Bátor, de rendre megalapozott döntéseket is hozott.

– Amelyeknek köszönhetően alaposan kimulathatták magukat a norvégok elleni visszavágó után. Talán még mindig dúdolgatja, hogy a „nézését, meg a járását”...

– Az öltözőben én is ott voltam a többiekkel, énekeltünk, táncoltunk, de utána már nem tartottam velük.

– Na ne mondja!

– Volt egy kis sérülésem előtte, s nekem másnap edzenem kellett. A jövőre nézve inkább azt tartottam hasznosnak, mert szükségem van arra, hogy százszázalékos állapotban legyek. Néha tudni kell lemondani bizonyos dolgokról.

– Ezeket a sorokat biztosan örömmel olvassa majd korábbi pécsi edzője, idősebb Bogyay Zoli bácsi. Na de ugorjunk egyet: a Fradival kiváló őszi szezont zárt, csak pont az Újpest elleni utolsó bajnoki nem úgy sült el, ahogy szerették volna.

– Sajnos nem tudtunk olyan jó játékot nyújtani, amilyet szerettünk volna. Nem találtuk az Újpest futballjának az ellenszerét, s minden bizonnyal Böde Dani kiválása is megnehezítette a dolgunkat, nem tudtuk fent megtartani a labdát. Ikszes meccs volt, ám egy góllal végül kikaptunk egy jól elvégzett pontrúgás miatt. A szezonunk ettől függetlenül szép volt, erre a néhány hónapra azért így is jó visszagondolni. És én sem panaszkodhatom, hiszen az összes bajnokin védtem, vagyis volt dolgom bőven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!