Sport

2015.12.05. 19:50

Harcos, lelkes csapat jön a PINKK-hez

A PINKK-Pécsi 424 december 6-án az eddig remekül szereplő Ceglédet látja vendégül a női kosárlabda-NB I. nyolcadik fordulójában. A sérülésekkel tarkított szezonkezdet után Gémes-Sarok Nikolett, a PINKK alapembere bízik benne, hogy győznek a vasárnapi találkozón.

Szakács Miklós, K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Szó se róla, a Wasserburg ellen egészen jó kis meccset játszott a PINKK szerdán az Európa-kupában. Legalábbis a második negyedtől kezdve. Az első tíz percben ugyanis szinte semmi sem jött össze Sandro Orlando együttesének, amely az ott összeszedett huszonegy pontos hátrányt nem is tudta ledolgozni Németországban.

Gémes-Sarok Nikolettől, a pécsiek játékosától afelől érdeklődtünk, hogy mi történt a meccs elején?
– Az az igazság, hogy valamiféle átok ül rajtunk az Európa-kupában, ami most már sokadszor is, az első negyedben realizálódik – árulta el a kosaras. – Sajnos megint azt történt, hogy a mérkőzés elején mintha nem lettünk volna ott a pályán. Álmosan, sok hibával kezdtünk, utána pedig már hiába játszottunk jól, a meccset nem tudtuk már visszahozni.

Persze búslakodásra túl sok idő nincsen, hiszen vasárnap este már fontos bajnoki, igazi rangadó vár a PINKK-re, a Cegléd érkezik ugyanis Sarokékhoz. Az mindenesetre biztos, hogy ha a szezon elején valaki azt mondja, hogy egy Cegléd elleni találkozó rangadó lesz, legalábbis érdekesen néztek volna rá sokan. Csakhogy a pécsiek aktuális ellenfele remekül kezdte a bajnokságot, hat győzelem mellett mindössze egy veresége van Cziczás László csapatának, és a tabella második helyén áll jelenleg.

– Most, ahogy készültünk a mérkőzésre, megnéztünk pár videót ellenfelünkről – mondta Gémes-Sarok. – Hogy mitől ilyen eredményesek? Leginkább azért, mert nagyon harcosak és lelkesek. Ennek ellenére azt gondolom – főleg, hogy hazai pályán játszunk –, nyernünk kellene vasárnap. Már csak azért is, mert otthon jól szokott menni a játék.

A PINKK idén kissé rapszodikusan szerepel. Egy-egy egészen remek győzelem után megmagyarázhatatlan vereségek is becsúsznak, így talán jogos a feltételezés, hogy a játékosok is tartanak kicsit a hétvégi rangadótól.

– Szó sincs erről – szögezte le a PINKK játékosa. – A hullámzó teljesítmény főleg azzal magyarázható, hogy nagyon sok volt a sérülésünk eddig. A mostani két- hetes szünet nagyon jól jött, úgyhogy önbizalommal árjuk a Cegléd elleni derbit.

Ezen az úton kell továbbmennie a PEAC-Pécsnek

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata csütörtökön negyvenegy ponttal, 84-43-ra verte a cseh Nymburkot az Európa-kupában. Ilyen még nem volt a klub történetében: Fiba Europe által rendezett versenysorozatban még sosem aratott ilyen nagy különbségű sikert a pécsi együttes, tehát jelenleg ez a csúcs. Az Adria-ligában ugyanakkor volt már ennél nagyobb győzelme is, 2012 szeptemberében 43 ponttal, 90-47-re nyert a Szloboda Tuzla ellen.
– Nagy köszönet a játékosaimnak, támadásban és védekezésben is mindent megvalósítottak, amit elterveztünk – értékelt Roberto Hernandez, a PEAC-Pécs vezetőedzője a Nymburk elleni meccs után. – Nagyon boldog vagyok, hogy ez a mérkőzés így sikerült, s végre megszereztük az első győzelmünket. A játékosok nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak az utóbbi időszakban, ami látszott is: a labdás embereken kiválóan védekeztünk, remekül csapdáztunk. Ugyanígy kell folytatnunk!
– Nagyon büszke és boldog vagyok – nyilatkozta a csapatkapitány, Raksányi Krisztina. – Ez a Nymburk nagyon jó együttes, mégis le tudtuk győzni. A kéthetes válogatott szünet miatt rengeteget dolgoztunk, mindent megtettünk, s ennek meglett az eredménye. Ezen az úton kell továbbmennünk.

Szükség is lesz a hasonló teljesítményre, mert vasárnap már bajnokit játszik a PEAC-Pécs, s bár korábban egy szekszárdi kirándulás sétagalopp volt, s biztos győzelemmel kecsegtetett, manapság már nem ilyen egyszerű a helyzet. A Győr például csak egyetlen ponttal tudott nyerni a tolnai csapatnál, a PINKK pedig kikapott – vagyis mindenkinek nagyon oda kell tennie magát, hogy a PEAC-Péccsel ne történjen hasonló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!