Sport

2015.12.20. 19:32

Húsz tripla, és PINKK-siker Zalában

A PINKK nyerte a dobópárbajt, a Zete sokáig tartotta magát.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

A tabella és az eddigi eredmények csalókák voltak. Legalábbis erről árulkodott a Zalagerszeg–PINKK női kosármeccs első félideje.

Bár a zalaiak eddig mindössze egy meccset nyertek a bajnokságban, míg a PINKK a dobogóról várta idei utolsó mérkőzését, az első húsz perc alapján nehéz lett volna megállapítani, hogy melyik gárda is az, amelyik az érmekért folyó harc egyik aktív résztvevője.

A Zete nagyon jól tartotta magát, egy-egy pontnál jobban nem is tudott elhúzni Sandro Orlando csapata. Ráadásul a hazaiak nagy dobóformában voltak tegnap este: bőszen engedték el a külső kísérleteket, és a nagy számok törvénye őket segítette, hiszen szépen sorjáztak is a hárompontosok. Szerencsére azonban a PINKK sem hagyta annyiban a dolgot, Ruják például vezérré lépett elő ezen a napon.

A félidei 44-42-es pécsi vezetés után aztán a harmadik negyed is nagy csatát hozott, hiába Ruják, Drammeh és Tunstull jó játéka, a ZTE csak nem adta fel a küzdelmet. A döntés végül az utolsó negyedre maradt, ott viszont már kijött a két csapat közti különbség. A PINKK rutinosan hozta le a záró etapot, és végül magabiztos győzelemmel zárta a 2015-ös évet.

Érdekesség, hogy női meccseken igen szokatlan módon, összesen húsz triplát süllyesztett el a két csapat egymás gyűrűiben. Dobópárbaj volt ez a javából, amiből végül a pécsiek jöttek ki jobban.

ZTE–PINKK-Pécsi 424 65-76 (22-22, 20-22, 12-12, 11-20)

Kosárlabda NB I., nők. ZTE: NAGY DÓRA 15/9, Szalay 8/6, Szélesy 8/6, Licskai 8, HORVÁTH ZS. 10. Cs.: Böröndy 10/6, Orsó 6/6, Velkey. Vezetőedző: Gáll Tamás. PINKK: Sánta 2, RUJÁK 19/12, DRAMMEH 16/6, Handy 5/3, TUNSTULL 12. Cs.: Mojzes 2, VUCSETICS 16/6, Kovalcsik, Gémes-Sarok 4. Vezetőedző: Sandro Orlando.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!