Sport

2015.12.25. 12:52

Műfüves pálya épül Siklóson

A 20x40 méteres műfüves pálya kialakítása 32 millió forintba kerülhet. Egyéb fejlesztések is lesznek.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Három pályázatot is benyújtott a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a siklósi önkormányzat a helyi sporttelep fejlesztésére, amelyből kettőről a napokban kiderült, hogy támogatásra érdemesnek találták, tájékoztatta lapunkat a jó hírről a polgármester, Marenics János.

A siklósi futballpálya – hivatalos nevén a Mehring Lajos- sporttelep – felújításának koncepcióterve már korábban elkészült, és a képviselő-testület is már ezt megelőzően döntött arról, hogy a Siklósi Futball Clubon keresztül pályázik, és biztosítja az ehhez szükséges önerőt. A 20x40 méteres műfüves pálya kialakítása 32 millió forintba kerülhet. Szintén támogatta az MLSZ az 50 milliósra becsült, nem építésiengedély-köteles fejlesztéseket, például a pályák öntözőrendszerének, a világításnak, a talajszerkezet javításának, a salakos futópálya felújításának, a parkoló vagy a szabadidőparknak az építését.

A harmadik pályázatot 2016 márciusában nyújtják be, ami az építésiengedély-köteles lelátó és öltöző építését célozza majd, és mintegy 100 millió forintba kerülhet. A fejlesztések költségének 70 százaléka TAO-forrásból, 30 százaléka pedig önerőből finanszírozandó. Mindegyik fejlesztés megvalósulhat a tervek szerint már a jövő évben.

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!