Sport

2015.12.24. 10:34

Raksányi édesanyja mézeskalácsával vigasztalódhat

Vannak ilyen napok. Ha hétfőig próbálkozik Raksányi Krisztina, valószínűleg akkor sem talált volna be a gyűrűbe. A Győr elleni rangadón nulla pontot dobott a PEAC-Pécs csapatkapitánya, aki nem csak erről beszélt lapunknak, hanem elárulta azt is, mi a sláger otthon az ünnepek környékén.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– A mérkőzés után legalább ráemelt még egy labdát?

– Nem. Feladtam.

A kollégám mondta is, hogy ha holnapig tartana ez a bajnoki, akkor sem találna be.

– Hát, igen, a mérkőzés után el is kezdtem leszedni a deszkákat a gyűrűről... Ilyen nap volt ez, sajnos, a Jóisten sem akarta, hogy én pontot szerezzek. Pedig próbálkoztam becsülettel, tízszer is rádobtam, ráadásul nem csak messziről, ziccer is volt közte, de sehogy sem akart beesni a labda.

– Mit lehet ilyenkor tenni?

– Meg kell próbálni másban segíteni a társaknak. Védekezésben, jó passzokkal, lepattanózásban – ha már pontokkal nem tudok.

– Eléggé el volt kenődve.

– Ahogy Rátgéber mondta, mindig jobb győzni, mint veszíteni.

– Nem vitás. Miként az sem, hogy a Győr az utóbbi két évben a mumusukká vált. Most ősszel oda-vissza győzött a PEAC-Pécs ellen, az előző idényben pedig a bronzcsatát nyerte meg nem kis meglepetésre.

– Az utóbbi két évben tényleg mintha kipécézett volna minket, rendszeresen kibabrál velünk. Szeretném azt mondani, hogy nem a mumusunk, de nem nagyon tudom. Mindenesetre ki kell valamit találnunk, mert a szezon során biztosan össze fogunk még futni.

– Mi lehet az oka annak, hogy mindig a rövidebbet húzzák?

– Nem tudom. Tényleg, fogalmam sincs. Nem is védekeznek olyan extra keményen. Most is jól kezdtünk, aztán utána teljesen leblokkoltunk. Nem tudom.

– Pedig jó lett volna, ha nyernek: egyrészt a szurkolóiktól is szépen búcsúztak volna, másrészt az őszi szezon sem lett volna rossz.

– Ha nyertünk volna, azzal kijavítjuk a szezon eleji botlásainkat. De úgy tűnik, szeretjük megnehezíteni a saját dolgunkat. Főleg azért volt ez fájó pofon, mert jó ritmusban voltunk, idegenben is nyertünk Európa-kupa-meccset. Mindenkinek szebb és nyugodtabb karácsonya lett volna, ha győzelemmel zárjuk az évet.

– Ha már karácsony, ünnepek: Pécsett töltik ezeket a napokat?

– Igen, itt leszünk. Jön haza apu Londonból, ami mindig nagy öröm. Én persze edzegetni is fogok – vagyis család és konditerem.

– Meg valami ünnepi finomság az édesanyjától?

– Nálunk ilyenkor a szenzáció a mézeskalács! Édesanyám nagyon jól csinálja. Már egy hónappal ezelőtt elkészített húsz adagot, beteszi a mélyhűtőbe, aztán amikor elfogy az egyik, veszi ki a másikat. Nagyon szeretem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!