Sport

2016.01.09. 16:01

A PINKK revansot vehet az októberi vereségért

A PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata ma este hazai pályán kezdi meg a "tavaszi" szezont.

Sz. M.

Sandro Orlando együttese a Szekszárdot fogadja 18 órakor, és bár a tabellán csak három hely választja el egymástól a két csapatot – a PINKK 4., a tolnaiak 7.-ek –, azért Rujákéknak a meccs egyértelmű favoritjai. Persze nem árt óvatosnak lenni, hiszen tavaly október elején, még a második fordulóban a Szekszárd odahaza jókora meglepetésre legyőzte a PINKK-et. Persze, azóta azért nagyon sokat fejlődött a pécsi alakulat, így ezúttal talán már nem fog gondot okozni a győzelem megszerzése, revansot lehet venni az akkori zakóért.
Pláne úgy nem, hogy teljes fegyverzetben vág neki az évnek a baranyai gárda. A téli szünetben Jewell Tunstull helyére érkező Cierra Robertson-Warren, valamint a PINKK-hez ismételten visszatérő Laczi Edit is bevetésre készen várja már a Szekszárd elleni találkozót, de akad még egy örömhír a pécsiek háza táján.Nagy Dorottya combsérülése – amit még a válogatottnál szedett össze – végre rendbe jött, így a fiatal kosaras újra pályára léphet. Az egyetlen apróbb bosszúságot az okozta a héten, hogy Mojzes Gina háta meghúzódott az egyik edzésen, pár napot ki is kellett hagynia, de a tegnapi gyakorláson már ismét a csapattal együtt készült, így rá is számíthat ma este a PINKK olasz trénere, Sandro Orlando.
Nagyon fontos lenne a jó rajt, hiszen a bajnokság nagyon szoros, tíz forduló után az első Sopront és az ötödik Ceglédet csupán egy győzelem választja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!