Sport

2016.01.11. 13:00

PMFC: Márton Gábor vezetésével nemsokára belevágnak a munkába

A PMFC labdarúgócsapata csütörtökön kezdi meg a felkészülést a tavaszi folytatásra, hat hetes kemény munka vár a játékosokra. Márton Gábor vezetőedző elmondta, edzőmérkőzéseik nagy részét hazai pályán szeretnék lejátszani, hogy ezzel is kedvezzenek szurkolóiknak.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Nem viszket már a tenyerük? Csak–csak hiányzik már a mindennapi munka.
– Azért a háttérben eddig is dolgoztunk, hiszen akkor is akad tennivaló, amikor nincsenek edzések – válaszolta Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – Persze egy–két hét pihenőt valóban kivettünk, mert ránkfért, ez kétségtelen.

– És merre járt a pihenős időszakban? Síelés, netán meleg égövi kikapcsolódás?
– A síelés sajnos most kimaradt, pedig nagyon szeretem. Hiányzik is, mert csípem a hangulatát. Olaszországba vagy Ausztriába szoktam menni, s mivel immár tizenhárom–tizennégy éve űzöm ezt a sportot, és oktatónál is tanultam, úgy érzem, jól is megy.

– A baranyai válogatottnak is jól ment még tavaly, a bajnokság után: megnyerték a tornát.
– Ez egy nagyon szép siker volt, tudomásom szerint eddig az országos döntőbe sem tudott bekerülni a baranyai csapat. A játékosokon semmiféle teher nem volt, csak annyit kértem tőlük, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg – mindent meg is tettek, s ennek az lett az eredménye, hogy elsők lettünk. A megyében vannak tehetséges, jó futballisták. A keret zömét a PMFC-sek alkották, de a székesfehérvári selejtezőn és a budapesti döntőn őket leszámítva más kerettel vettünk részt, mégis eredményesek voltunk, akik ott voltak, megállták a helyüket. Remek teljesítményt nyújtottak a srácok!

– Reméljük, a PMFC is azt nyújt majd a tavaszi folytatásban!
– Csütörtökön délután kezdjük is a felkészülést. Edzőtábort mondjuk még egyszer nem szervezek... A keret megerősítésén viszont dolgozunk, mert jelenleg mindössze tizennégy mezőnyjátékosunk van, ami nagyon kis létszám. A munka hat hetes lesz, ez idő alatt hét edzőmeccset tervezünk, amelyek nagy részét itthon, hazai pályán szeretnénk lejátszani. Ez egy gesztus a szurkolók felé. A csapat értük van, ha nem látják a meccseinket, a srácokat, akkor az egész nem ér semmit!

Szentes visszamegy, Krapecz viszont marad

Bár hivatalosan még senki nem beszél arról a PMFC-nél, hogy milyen változások lesznek a keretben, kik mennek és kik jönnek, a zuhanyhíradóból azért természetesen már lehet hallani a neveket. Például Jeránt Márkét. A Mohács 24 éves balhátvédjét állítólag nagyon szívesen látnák a pécsiek, mert ezen a poszton erősíteni szeretne Márton Gábor, de egyelőre nem dőlt el, hogy náluk folytatja-e a játékos, vagy marad Nagy Ervin együttesében. A piros-feketék másik kiszemeltje a HR-Rent Kozármislenytől jönne: egy tapasztalt csatárról, a 29 éves Tóth Adriánról van szó.

Az már biztos, hogy lesz távozó is – derült ki a klub honlapjáról. A nyáron két játékost is kapott kölcsön a PMFC a Szászvártól fél évre, közülük a támadó középpályás, Szentes Krisztián úgy döntött, inkább visszamegy, nem marad a PMFC-nél, ahol nem játszott annyit, amennyit szeretett volna. Ugyanebben a konstrukcióban érkezett Krapecz Balázs is, aki azonban a másik utat választotta: a belső védő a piros-feketéknél folytatja a pályafutását.
– Köszönjük a szászváriaknak, hogy nyáron mindkét játékost kölcsönadták nekünk – nyilatkozta Győri János, a PMFC sportigazgatója. – Mivel nekik is komoly céljaik vannak, ezért biztosan nehéz döntés volt. A téli egyeztetések során Krapecz Balázs úgy döntött, hogy nyárig szeretné meghosszabbítani szerződését, Szentes Krisztián azonban visszatér Szászvárra.

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!