Sport

2016.02.18. 11:22

Ötvenkét csapat rúgta a labdát a megyei tornán

A Szászvár és a Pellérd nyerte az Ottakringer-kupa felkészülési tornát, amit minden résztvevő remek felkészülési lehetőségként értékelt.

K. Mayer A. (DN)

A Szászvár és a Pellérd csapatának győzelmével fejeződött be az MLSZ Baranya Megyei Irodája által szervezett téli műfüves felkészülési torna, az Ottakringer-kupa. A megyei I. és II., valamint III. és IV. osztály csapatai külön versenyeztek, előbbieknél végeztek első helyen a szászváriak, utóbbiaknál pedig a pellérdiek.

– Ötvenkét csapat indult összesen, s nekik biztosan nagy segítség volt ez a torna, hiszen szervezett keretek között öt hétvégén keresztül megfelelő mérkőzéseket biztosított a felkészülési időszakra – fogalmazott ifjabb Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI vezetője. – És persze az sem mellékes, hogy nagyon költségbarát is volt az Ottakringer-kupa a csapatok számára.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A szászváriak az öltözőben a kupagyőzelem után
[/caption]

A helyosztókra a múlt hétvégén került sor, s a megyei I. és II. osztályú csapatoknál a Szászvár játszotta a döntőt a Siklóssal – vagyis a megye I.-es bajnoki tabella második helyezettje a harmadikkal. A mérkőzés olyan is volt, amilyennek ígérkezett: szoros, izgalmas, a rendes játékidőben nem is dőlt el, csak büntetőkkel. (A harmadik helyet a Bóly szerezte meg, miután 1-0-ra legyőzte a Mozsgót.)

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a felkészülési tornát, mert jelentősen megkönnyítette a csapatok dolgát: mindent megszerveztek helyettük, ráadásul jó pályákon játszhattak a résztvevők. Az erőviszonyok miatt ugyanakkor nekünk be kellett még iktatnunk hétközi edzőmeccseket is a programunkba – fogalmazott Udvardi Zoltán, a győztes szászváriak vezetőedzője, aki beszélt a felkészülésükről is.

– Nagyon mostoha körülmények között készültünk, füvön nem tudtunk edzeni, nincs saját pályánk, így többek között a PMFC-nél vagy éppen Kozármislenyben vendégeskedtünk. Rengeteg kompromisszumot kellett kötnünk, ennek ellenére most körülbelül ott tartunk, ahol terveztük. Le a kalappal a társaság előtt, jól dolgoztak a fiúk, remek volt az edzéslátogatottság.

A mislenyiek a téli szünetben Lauer Norberttel erősítettek, aki a vezetőedző szerint az emberi kvalitásai és a rutinja révén sokat tud majd nekik segíteni. Érkezett még Tolna megyéből egy kapus, Steinbach Gergő, akinek a szerződtetése szintén sokat jelenthet, valamint visszatért Szentes Krisztián a PMFC-től.

Egygólos siker a döntőben

A megyei III. és IV. osztályú csapatoknál két megye III.-as együttes találkozott a döntőben: a Pellérd végül 1-0-ra győzött a Magyarszék ellen, s ezzel megnyerte az Ottakringer-kupát. A harmadik helyet a Szentlőrinc II. szerezte meg, miután 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel jobbnak bizonyult a Kisnyárádnál.

– Ez a torna ismét jól si­került, az egyetlen javító szándékú észrevételem az, hogy az utolsó fordulót közelebb lehetne vinni a bajnoki rajthoz – mondta Borbély Tamás, a Pellérd elnöke. – Természetesen örülünk annak, hogy nyertünk, reméljük, annak köszönhetően, hogy a keretünk szinte teljesen egybenmarad, tavasszal jól sikerül a bajnoki szereplésünk. Az edző tovább­ra is Baranyák Sándor, aki munkahelyi elfoglaltság miatt várhatóan Németországba költözik, ezért egy ideje mellé vettük Kardos Zoltánt és Balogh Istvánt, hogy ha váltani kell, ne legyen problémánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!