Sport

2016.04.14. 11:01

Győzött a Kaposvár vendégeként a PVSK csapata

Mintha a rájátszásban lettünk volna, olyan izgalmas és fordulatos meccset vívott egymással a PVSK és a Kaposvár – a végén a baranyaiak voltak boldogabbak.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Végre megint olyan meccset játszott a PVSK-Pannonpower kosárcsapata a Kaposvárral, amelyen volt miért izgulni az utolsó pillanatokban is – ráadásul, ebben az idényben először, a győzelem is összejött.

Az első negyed rögtön elhozta az első meglepetést: a pécsiek nem ijedtek meg a nagy tehertől, sem a kaposvári közönségtől, s nagyon szépen belekezdtek: bár 4-0-ra még a hazaiak vezettek, onnantól felváltva estek a kosarak. Sőt, a negyed utolsó percében felpörgött a PVSK, s máris náluk volt az előny. Aztán lement négy perc a második negyedből, és már tízzel ment a Pécs – Csirke Ferenc tanítványai állva hagyták a Kaposvárt, ráadásul a pontokon is megosztoztak a PVSK-sok, dobott Nelson, Budimir, Harazin, Walker. Egyszóval kezdtünk hinni abban, hogy most végre megtörik a jég, s három vesztes párharc után végre a baranyaiak győzik le a somogyiakat. Pláne hogy a percek fogytak, de nem csökkent a különbség – legalábbis egy ideig. Mert a negyed végét most a Kaposvár nyomta meg, a tízből hatot lefaragott, azaz újra nyílttá tette a csatát.

A nagyszünet után mindkét gárda ott folytatta, ahol abbahagyta, azaz jöttek a pontok, de minkét oldalról, úgyhogy a különbség szépen be is fagyott – persze mi ennek örültünk, hiszen ez egyben azt is jelentette, hogy a PVSK-nak állt a zászló. A negyed végét aztán megint meghúzta a hazai csapat, így az utolsó negyedre maradt a döntés. Amelyben lerághattuk a tíz körmünket, iszonyatosan izgalmas volt az utolsó tíz perc. Hét perccel a vége előtt nyolc ponttal ment a Pécs (többek között Antóni Csanádnak köszönhetően), s két perccel később is még 67-59-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Innen még visszajött a Kaposvár, a 37. percben már csak öt pont volt a PVSK előnye – de mivel innentől megint szinte felváltva estek a kosarak, a baranyaiaké lett a győzelem. Nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Pécs, egy olyat, amely messze túlmutat magán is: erre kell és lehet ugyanis építeni a folytatásban.

Kaposvári KK–PVSK-PANNONPOWER 73-84 (17-21, 19-19, 19-16, 18-28)

Férfikosárlabda-NB I., középszakasz, középház. Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Hegedűs, Vida, Hervay. Kaposvári KK: UBILLA 19/6, Puljko 10/6, Baki 7/3, HENDLEIN 20/3, Spica. Csere: JAZVIN 13, Benke 3/3, Fodor 1, Grebenár. Vezetőedző: Kmézics Zorán. PVSK-Pannonpower: NELSON 16/3, WALKER 10/3, ANTÓNI 14/6, BUDIMIR 18/6, Horti 15 Csere: Bíró 2, Harazin 9, Czukor, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Mivel a másik tegnapi meccsen a Kecskemét legyőzte a Szombathelyt, érdekesen alakult a középház. A most szabadnapos Sopron 18-12-vel áll, mögötte ott a Szombathely 15-16-tal, majd a Kecskemét és a Kaposvár 14-17-tel. A Pécs 12-19-cel követi ezen csapatokat, de mivel még van hátra három forduló a középszakaszból, gyakorlatilag bármi elképzelhető. A pécsiek legközelebb most vasárnap lépnek pályára, a Sopront fogadják, jövő szombaton Szombathelyre utaznak, majd április 27-én a Lauberben rendezik a PVSK–Kecskemét-találkozót.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!