Sport

2016.04.19. 17:07

Komlón elvállalnák az NB II.-t

A Komlói Bányász NB III.-as labdarúgócsapata már azon dolgozik, hogy megkapja az NB II.-es licencet, feljutás esetén szeretné vállalni a másodosztályt.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Egy éve ilyenkor még a megye I.-ben vitézkedett a Komlói Bányász, most pedig úgy áll Varga Balázs csapata, hogy reális esélye van az NB III.-ban a második hely megszerzésére. Az pedig feljutást jelentene. A kérdés csak az, adott esetben tudja, akarja-e vállalni a másodosztályt a baranyai együttes.

– Már elkezdtük a licenceljárást, és időarányosan jól is haladunk vele – mondta el lapunknak Pintér Attila, a komlóiak szakosztályvezetője. – Azt tudni kell, hogy újonc csapatként a szezon elején a biztos bent maradás volt a célunk. Ősszel azonban olyan jól alakultak a dolgaink, hogy el kellett gondolkoznunk azon is, mi van, ha esetleg feljutó helyen végzünk. Úgy gondoljuk, hogy ha sikerül befutnunk a második helyre, akkor meg kell próbálnunk a másodosztályt.

Pintér elárulta, hogy természetesen szükség lesz többletforrások előteremtésére, hiszen az NB II.-höz több pénzre van szükség.

– Az önkormányzat részéről érezzük a támogatást, emellett pedig folyamatosan azon dolgozunk, hogy találjunk még egyéb támogatókat, szponzorokat – mondta a sportvezető. – Szakmailag jelenleg nem állunk rosszul, a hétvégi eredmények is kedvezően alakultak számunkra, de még azért jó pár nehéz meccs van hátra. A lényeg azonban az, hogy ha az eredményeink feljogosítanak minket az NB II.-es szereplésre, akkor már olyan helyzetben legyünk, hogy gazdaságilag is megvan a másodosztályhoz szükséges alap.

A város mellettük van

A komlói labdarúgócsapatban tulajdonosként van jelen az önkormányzat, így megkerestük Polics Józsefet, Komló polgármesterét, aki jelezte: feljutás esetén a város elkötelezett az NB II.-es szereplés mellett.

– Komló számára a sport mindig is fontos volt, és sok egyesületünk bizonyította, bizonyítja, hogy nem minden csak a pénzről szól, hiszen viszonylag szerény körülmények között is eredményesek tudnak lenni – mondta a városvezető. – Az önkormányzat évente változó összegben támogatja a labdarúgócsapatot, de azt tudni kell, hogy a város sokkal többet nem tud adni annál, mint eddig. Az viszont biztos, hogy minden segítséget megadunk, hogy elindulhasson a csapat az NB II.-ben. A szponzorok, támogatók felkutatásában abszolút partnerek vagyunk. Mondjuk, hétvégén, a Bölcske ellen nem muzsikált olyan jól az együttes, de hát a Barcelona sem, az utóbbi időben – mondta mosolyogva Polics.

Címkék#komló
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!