Sport

2016.08.31. 19:01

Baráti találkozót tartott a PTE-PEAC

Több évtizedes hagyomány már, hogy a PTE-PEAC labdarúgó-szakosztálya baráti találkozót tart, ezen korábbi és jelenlegi edzők, sportvezetők, játékosok, valamint szimpatizánsok vesznek részt. Ezt mindig a felnőtt csapat első őszi, hazai bajnokijára időzítik. Most sem volt másként, a Boda elleni nyitány napján került rá sor.

Horváth L.

– 1988 óta van ilyen találkozó, idén 150 meghívót küldtünk ki, csaknem hatvanan el is jöttek, külföldről is érkezett vendég – mondta Georgiou Grigorisz  szakosztályelnök. – Jó hangulatú rendezvényt hoztunk össze, amelyet a jövőben is szeretnénk megtartani. Külön köszönet a támogatóknak, akik ezt a bankettet és persze a szakosztályunkat is segítették adományaikkal, körülbelül száz szponzorunk van, akadnak az országhatáron kívül élők is. El is kél a segítség, nyolc csapatban körülbelül 150-en futballoznak nálunk.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A PTE-PEAC szezonnyitó (és győztes) bajnokiját megelőzően még ünnepélyes kezdőrúgást is láthattak a szurkolók
[/caption]

A PEAC-nál szerették volna, ha a baráti találkozóra elkészül a kisméretű műfüves pálya, amelynek átadását mostanra tervezték, azonban a létesítmény a sportegyesületen kívüli okokból még nem készült el.

– A 60x40 méteres műfüves pálya szeptember végére, október elejére lesz kész, akkor ünnepélyes keretek között adjuk át, minitorna keretében – tette hozzá a szakosztályelnök. – Ennek ellenére van minek örülni: az edzőpálya komplett világítást kapott, a központi játéktéren automata öntözőrendszert alakítottunk ki. Jövőre, az egyetem 650 éves jubileumára nemzetközi nagypályás labdarúgó-tornát szervezünk és pályázunk az országos egyetemi és főiskolai bajnokság rendezésére is, a finálé májusban esedékes.

A baráti találkozón a fehér asztalnál növelte a hangulatot, hogy a megyei I. osztályú felnőtt együttes legyőzte a Bodát. Igaz, előttük barátságos meccsen a PEAC-öregfiúk gárdája 4-2-re kikapott a magyar ügyvéd-válogatottól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!