Sport

2016.09.27. 12:00

PMFC: a télen erősíteni kell

Bár a PMFC labdarúgócsapata három nyeretlen mérkőzés után visszatalált a helyes útra, s egymás után kétszer is győzött, a mutatott játék miatt a szurkolók egyre inkább aggódnak. Ők mindenképpen feljutást szeretnének ünnepelni a szezon végén, s nagyon nehezen barátkoznának meg azzal a gondolattal, ha kedvenceikről szép lassan kiderülne, hogy nem tartoznak a bajnokaspiránsok közé.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Legutóbbi két mérkőzését megnyerte a PMFC, s ha csak pusztán ebből indulnánk ki, azt mondanánk, nincs itt semmiféle probléma. A Komlót idegenben 3-1-re, a Szentlőrincet otthon 2-1-re verte Márton Gábor együttese, s nyolc fordulót követően az ötödik helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas Szigetszentmiklóstól, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

És itt kezdődnek a problémák. Ebben a szezonban ugyanis a három NB III.-as csoport első helyezettjei kerülnek majd fel a másodosztályba, vagyis aki „ugrani” akar, annak bajnoki címet kell nyernie. Erre pedig az eddig látottak alapján sajnos a Közép-csoportban nem a PMFC-nek van a legnagyobb sansza. Koller Krisztiánék ugyan nyújtottak egyszer–egyszer igazán meggyőző produkciót is, vagyis látszik, tudnak futballozni, ám sokszor nem hozzák ki magukból a maximumot – ami bizony egy Szentlőrinc vagy egy Komló ellen sem megengedhető.

Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy rengeteg a fiatal a keretben, akik ráadásul még sohasem játszottak ezen a szinten, s néhányan biztosan nem ütik meg azt a nívót, amelyet egy bajnokcsapat kerete megkövetel. Másrészt épp az életkorukból adódóan néha azok sem tudják kihozni magukból tudásuk legjavát, akikben megvan a kellő tehetség. Fellai József és Koller érkezése természetesen nagyon fontos volt, de mindenki látja, velük együtt is nagyon kevés a rutin a pályán – hiányzik még két–három olyan spíler, aki tapasztalatával és játéktudásával húzóember lenne. A szakmai stáb látta ezt már a nyáron is, szívesen szerződtetett volna még játékosokat, de el kell fogadni, bármennyire is a PMFC-ről van szó, az NB III. nem különösebben vonzó (itt van például Wittrédi Dávid esete, aki inkább a Kozármislenyt választotta) – még úgy sem, hogy a pénz rendelkezésre állt.

Nem kérdés, a téli szünetben meg kell erősíteni a keretet, ha a bajnoki cím a cél. Addig pedig egyrészt mindent bele kell adni, ami a csövön kifér, másrészt imádkozni kell, hogy a Szigetszentmiklós ne kerüljön olyan előnybe, ami behozhatatlan a tavaszi szezon során. Egy biztos, az NB III.-ban nem szabadna megragadni, mert nem vonzó a szurkolók számára (színtelen–szagtalan, kevés az igazán érdekes ellenfél), ám ennek ellenére igen költséges mulatság.

Közelítenek az egymillióhoz

A Magyar Labdarúgó Szövetség az utóbbi években jelentős összegekre tesz szert abból, hogy gyakorlatilag minden egyes fordulót követően pénzbüntetéssel sújtja azokat a klubokat, amelyeknek szurkolói a szövetség szabályaiba, előírásaiba ütköző tettekkel rukkoltak ki. Az idei szezonban szinte nincs olyan hétvége, amelyet követően a PMFC ne kapnak ilyen-olyan mértékű büntetést: eddig ötször „vették elő” a piros-feketéket, akiknek összesen 650 ezer forintot kellett befizetniük. A Komló elleni bajnokit sem úszták meg, az ott történtekért 150 ezret kaptak.

„Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Komló–Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a Komlót mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, és szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) kötelezi, hogy a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje, továbbá 50.000 Ft, azaz Ötvenezer forint pénzbüntetést megfizessen. A Pécset, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!