Sport

2016.10.22. 18:22

Supi, bazzmeg, ne aludj el

Egy kisebb klasszikus született tegnap este, amikor Csirke Ferenc, a pécsi kosárlabdacsapat edzője időt kért a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen.

index.hu

Úgy három perccel a második negyed vége előtt jártunk, a PVSK biztosan vezetett, ám a szakember ettől még nem tolerálhatta a slendrián védekezést  - írta az index.hu. Ezt határozottan el is magyarázta a néhány másodperccel korábban nagyot hibázó játékosának, Supolának, egy Mucsi Zoltán legszebb pillanatait idéző lehordás keretében.
A tévénézők nem is sejtették, hogy ilyen izgalmas lehet egy kosármeccs.
Csirkét valószínűleg az hozta ki ennyire a sodrából, hogy "Slupi" elkövette a nagy hibát: mentegetőzni kezdett.

– Ha bejött a labda, miért jössz be?
– Le akarom faultolni valamelyiket...
"Hát, de Supi, bazzmeg, ne aludj el..." tört ki erre az edzőből a minden elemében tökéletes tiráda, teljesen figyelmen kívül hagyva a tévéközvetítést.

"Ne legyen itt izé bazzmeg, Sabonis passz!" – zárta le végül egy önmagában is szállóigegyanús felszólítással, a trükkös passzairól ismert litván legendára utalva. Ezután már a támadásokra terelődött a szó, a szülők is elvehették kezüket a gyerek füléről, és egy rövid közös angolóra után – légiósoknak szóló eligazítás – tovább élvezhettük a mérkőzést, amit végül simán, 85-65-re megnyert a Pécs.

A mérkőzést itt nézheti meg.
(Megjegyzés: 47:47-nél a Supola-hármas, 48:02-nél a "Sabonis-passz", 49:16-túl a szókimondó időkérés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!