Sport

2016.11.19. 07:10

Besurrantak a PVSK-hármasok, ennyi kellett a győzelemhez

Nem voltak illúzióink: tudtuk, hogy nehéz lesz a pécsieknek legyűrnie a masszív erőkből álló fővárosi MAFC csapatát.

F. Z.

Ennek fényében nem is lepődtünk meg, hogy az első negyed hetedik percében még náluk a vendéglátóknál volt az előny – ők vezettek 17-14-re. Aztán azonban billent valami: a PVSK-sok bevágtak tizenhárom pontot, miközben csak kettőt kaptak. Erre a lefagyásra pedig nem volt válasza a pestieknek, sőt, gyakorlatilag az egész második negyedre rányomta a bélyegét ez a talajvesztés – mindössze kilenc pontot tudtak dobni a PVSK-nak, ez pedig azt jelentette, hogy a nagyszünetre tizennyolc pontos előnnyel mehetett Csirke Ferenc gárdája. Ami alapban persze nagyon megnyugtató, de, ahogy beharangozónkban is írtuk, a MAFC játékosai mindenhonnan ráemelik a labdát, s azok akár be is eshetnek…

S így is lett: jött a harmadik negyed, és feltámadt a MAFC. Elkezdtek beesni a dobásaik, és szinte fű alatt visszajöttek tíz pontra. Jó, tíz pontos pécsi előny, az még mindig okés – de azért kezdtünk kicsit idegeskedni. Szerencsére ez nem tartott sokáig: egymás után besurran három pécsi tripla, és ezzel megint sikerült kicsit ellépnie a PVSK-nak. Sőt, igazából el is dőlt ekkor a meccs: a MAFC soha többet nem tudott még csak közelebb se kerülni, egyre csak nőtt és nőtt a pécsi előny. A végén még az is belefért, hogy Csirke Ferenc a komplett kezdőötös lekapja a pályáról.
A pécsi csapat hat forduló alatt négy győzelemmel és két vereséggel áll a bajnokságban.


 
MAFC – PVSK-Pannonpower 58-92 (19-27, 9-19, 18-24, 12-22)
Férfi kosárlabda NB I., Budapest, 600 néző. V.: Pálla, Frányó, Kulcsár. MAFC: SMITH 16/3, Pápai 7, Misek 8, Kovács Á 4. SIHOTA 11/3. Cs.: Hardin 2, Lakits 4, Kucsora 2, Molnár M. 4. Vezetőedző: Garai Péter.
PVSK: Nelson 11, SUPOLA 19/15, Smith 10/3, BUDIMIR 11/9, SEJFIC 14. Cs.: HALÁSZ 14/3, Harazin 8, Bíró 3/3, Demeter, Krnjajski, Kővágó-Laska 2, Popgyákunik. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!