Sport

2016.11.24. 22:19

Nagyot küzdött a Pécs, de ez most nem volt elég

Fordulatos meccsen kapott ki a Zalaegerszeg vendégeként a PVSK-Pannonpower csütörtök este.

Fülöp Zoltán

Pontosan tudtuk, hogy nehéz meccs vár a pécsi csapatra a ZTE vendégeként, így nem is lepődtünk meg azon, hogy nagyon belekezdett a hazai gárda, s a palánk alatt küzdve (és sok támadólepattanót szerezve) dobálták a pontokat. Szerencsére azonban a pécsiek sem estek kétségbe, sőt, Ismet Sejfic vezetésével gyorsan megtörték a hazaiak lendületét. A negyed végül kifejezetten izgalmasan alakult, hiszen a pécsiek elléptek hat ponttal, ám a ZET a végén visszajött egyre, magyarul hátradőlni nem volt miért.
A második tíz perc akadozva indult, legalábbis pécsi szempontból – nem is annyira a támadásokkal volt baj, hanem inkább a védekezéssel: könnyű kosarakat kaptak a baranyaiak, s ezeknek köszönhetően egy pillanat alatt ellépett a hazai csapat. Csirke Ferenc időt is kért, fel is rázta az övéit, de a fordítás azért csak nem akart összejönni. Sőt, ha nem lett volna Sejfic, akkor komoly gondban lettek volna a pécsiek – hogy mást ne mondjunk, amikor 31-nél tartottak a baranyaiak, akkor abból a bosnyák center egymaga 18-at vállalt. A másik oldalon Ubilla villogott, a hazaiak irányítója kintről és bentről is betalált. A játékrész vége megint a hazaiaké lett, sőt, Szabó Zsolt a legvégén még egy nagyon távolit is bevágott, így tizenegy pontra hízott a ZTE előnye.
A szünet után sem talált rá a helyes útra a PVSK: szinte fű alatt lépett el egyre jobban a pécsiektől a ZTE, de tényleg úgy, hogy semmi extrát nem hoztak a hazaiak, egyszerűen csak bedobták a ziccereket. Ez pedig azt is jelentette, hogy a negyedik negyednek a baranyaiaknak mínusz tizenötről vágtak neki, tehát valami óriás feltámadással lehettek volna csak győzelmi esélyeik. Az azonban most elmaradt: küzdöttek, hajtottak a pécsiek, de az egész meccsen túl sok volt az apró hiba, a figyelmetlenség, a megzavarodás, s ezek egy olyan masszív együttes ellen, mint a ZTE, nem férnek bele.


 
ZTE-PVSK 94-78 (20-21, 31-22, 25-18, 18-17)
Férfi kosárlabda NB I., Zalaegerszeg, 1000 néző. V.: Papp, Farkas, Minár. ZTE: UBILLA 23/6, Norfleet 6, Benke 9/3, SZABÓ 20/6, DRUNGILAS 18. Cs.: Kerpel-Fronius 8/6, Czinger 2, Mohácsi 8/6. Vezetőedző: Bencze Tamás. PVSK: Nelson 11/3, Supola 5/3, Smith 7, BUDIMIR 25/9, SEJFIC 21. Cs.: Halász 1, Bíró 8/6, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!