Sport

2016.11.16. 15:40

Pécsen a válogatott: ki kell szurkolni!

Szombaton Európa-bajnoki selejtezőt játszik Pécsett a magyar női kosárlabda-válogatott – a kedd délelőtti edzés után ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A magyar válogatott négy fordulót követően a második helyen áll az E-csoportban, de még végezhet az első pozícióban is. Ehhez nem kell más, mint szombaton a portugálok legyőzése (kötelező a kiváló pécsi közönség támogatásával), majd egy vendégsiker Szlovákiában (ez keményebb diónak ígérkezik).

A most szombati meccs kapcsán dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy tizenhat évvel ezelőtti emléket idézett fel, amikor a magyar csapat hasonló helyzetben volt. Pécsett azonban akkoriban semmi sem volt lehetetlen, a bombaerős Oroszország háromezer szurkoló előtt fejet hajtott (77-74), s ezzel a csapat kijutott az Eb-re.

Reméljük, hasonló lesz a forgatókönyv Portugália ellen is!

Stefan Svitekkel nagyon sikeresek

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Svitek irányításával eddig sikeresen szerepelt a csapat az Európa-bajnoki selejtezőkön, hiszen négyből három mérkőzését megnyerte – sajnos Izlandon kikapott.

– A nyáron azért dolgoztunk a csapattal, azért játszottunk mérkőzéseket, hogy kellőképpen felkészüljünk erre a mostani időszakra – mondta a szakember. – Örülök, hogy a játékosaink sok időt töltenek a pályán klubjaikban, s a nemzetközi porondon, az Euroligában és az Európa-kupában is érdekeltek. Látom rajtuk, hogy nagyon akarnak játszani, szívesen vannak itt, a válogatottnál, és ez a hozzáállás nagyban megkönnyíti a dolgunkat. A pécsi közönség segítségével meg kell nyernünk ezt a szombati találkozót.

A hangulat biztosan csodás lesz

Természetesen ott volt a sajtótájékoztatón a korábbi pécsi kedvenc, Fegyverneky Zsófia is.

– Amikor megtudtuk, hogy Pécsett lesz ez az Eb-selejtező, mindenki nagyon örült – fogalmazott a válogatott kiválósága. – Legutóbb, a szlovákok elleni meccsen olyan hangulatot teremtettek a szurkolók, ami örök emlék marad, ennek köszönhetően meg is tudtuk nyerni azt a nagyon fontos találkozót. Biztos vagyok benne, hogy a szombati mérkőzésünkön, a portugálok ellen is sokan lesznek majd a lelátón, s ismét kiváló atmoszférában játszhatunk. Ezt a részt tehát kipipálhatjuk, most már csak a sajátunkat kell mellétenni, és meglesz a siker.

Fegyverneky Zsófia hozzátette, a lényeg az, hogy a következő napokban minél jobban felépítsék a saját játékukat, az idő ugyanis nagyon kevés a felkészülésre.

Mától három napig elővételben

A november 19-ei (20 óra) Magyarország–Portugália összecsapásra elővételben november 16-án, 17-én és 18-án (szerda, csütörtök, péntek) válthatják meg belépőjegyeiket a szurkolók. Emellett természetesen közvetlenül a meccs előtt (18 órától) is lehet jegyet vásárolni. A felnőttek elővételben 1000, a találkozó napján 1500, a diákok pedig egységesen 1000 forintért tekinthetik meg az Eb-selejtezőt, 14 éves kor alatt ingyen szurkolhatnak a gyerekek a válogatottnak.

Jegyárusítás (Lauber Dezső Sportcsarnok): november 16., szerda (8.00–10.00 és 15.00-18.00), november 17. (8.00–10.00 és 15.00–18.00), november 18. (8.00–10.00 és 15.00–18.00), november 19. (18.00–20.00).

Vanderslootra is számíthatnak

Nemrég újabb játékossal bővült, erősödött a magyar női válogatott kerete. Az amerikai Courtney Vandersloot ugyanis letette az állampolgársági esküt és magyar állampolgár lett, ennek köszönhetően pedig már játszhat is a két Európa-bajnoki selejtezőn Portugália és Szlovákia ellen.

– Örülök, hogy itt lehetek, a lányok nagyon kedvesen fogadtak – mondta Vandersloot a tegnapi sajtótájékoztatón. – Jó itt lenni, nagy várakozásokkal tekintek a következő időszak elé. Ismerem a célokat, tisztában vagyok vele, mit akar elérni a magyar válogatott. Azért vagyok itt, hogy mindkét meccset megnyerjük és kijussunk az Eb-re.

Vandersloot 2011-ben a Besiktas csapatánál kezdte európai karrierjét, jelenleg a szintén török Yakin Dogu Üniversitesi játékosa, ahol többek között Vajda Anna csapattársa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!