Sport

2016.12.31. 09:41

Dárdai Pált választották az év emberének Berlinben

Nem kis megtiszteltetés érte Dárdai Pált, a labdarúgó Bundesligában szereplő, és ott harmadik helyen álló Hertha BSC magyar vezetőedzőjét. A Berliner Morgenpost című újság és a 104,6 RTL rádióállomás szavazásán ugyanis ő lett 2016-ban Berlinben az év embere!

Szakács M.

Ebből az alkalomból a lap hosszú interjút készített a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával, amelyben a városban eltöltött elmúlt húsz évét tekintették át. Ezzel kapcsolatban egyébként a szakember azt mondta, nem is tűnik olyan hosszú időnek ez a két évtized.
– Ahogyan a feleségemnek is mondtam, ez a húsz év gyorsan eltelt – nyilatkozta az edző. – Elfoglaltság mindig akad, amúgy is egyfolytában a stadionban, vagy annak környékén vagyok, még akkor is, ha épp nem játszunk. Meg szoktam nézni a fiatalok mérkőzéseit. Egyik dolog jön a másik után, így ez a húsz év nagyon rövidnek tűnik.
Dárdai Pál önbizalmával sosem volt probléma. Erről árulkodik a „Edzőként dolgozna-e olyan játékossal, mint amilyen ön volt?” kérdésre adott válasza is.– Annyit elmondhatok, hogy játékosként biztosan szeretnék Dárdai Pállal dolgozni – vágta rá a szakember. – Ez sznobnak hangozhat, de ugyanezt mondtam a csapatomnak is. Igyekszem mindig tartalmas edzéseket vezényelni, ez segíti a játékot, valamint szórakoztató is.
Az év emberével készült beszélgetésből még az is kiderült, hogy ha szülővárosa, Pécs, és Berlin között kellene választania, akkor utóbbi mellett tenné le a voksát. Persze, ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a negyven éves Dárdai épp élete felét élte már le Németországban, és minden sikere oda köti őt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!