Sport

2016.12.17. 20:06

Ismét nyert idegenben a PVSK-Pannonpower

Szinte végig vezetve nyert Pakson a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata, amivel begyűjtötte hetedik bajnoki győzelmét. Csirke Ferenc csapata egyre stabilabb tagja az élmezőnynek, lassan a dobogó közelébe kerül.

Szakács Miklós

Csirke Ferenc óvatos volt az Atomerőmű elleni szombat esti bajnokit megelőzően. Bár a tabellára pillantva az ember azt gondolta volna, hogy bizony most favoritként utazhat el a PVSK Paksra, a Párducok edzője nyugalomra intett és azt mondta, szó sincs erről. Az ASE eddigi gyengébb szereplése ugyanis biztosan nem tart örökké, ott pedig még nem tart a Pécs, hogy bárki ellen biztosra mehessen.

Na, ehhez képest azért az első negyed után igencsak elégedetten dőlhettünk hátra szusszanni egyet. Ugyan a hazaiak szerezték meg a vezetést a meccs elején, de Budimirék nyugodt játékkal átvették az irányítást, és az első tíz perc végéhez érve már tíz ponttal vezettek is. Ismet Sejfics egymaga pötyögtetett össze nyolc pontot, de hat játékos osztozott a 25 pécsi ponton, mindenki betette tehát a magáét a közösbe.

A második tíz perc pedig még az előzmények tükrében is álomszerűen kezdődött. Úgy szereztek ugyanis tíz pontot Supoláék, hogy közben a Paks képtelen volt bevenni a pécsi gyűrűt. Nem is csoda, hogy a hazaiak mestere azonnal időt kért. Ez pedig kimondottan jót tett az ASE-nak, hiszen az addig gyakorlatilag működésképtelen támadójátéka villámgyorsan feljavult. Sikerült is faragnia a hátrányból a hazai gárdának, de Budimir egymás után dobálta a triplákat, Sejfics pedig újfent egyeduralkodó volt a lepattanók terén. Bár Csirke Ferenc biztosan bosszankodott egy sort, amiért a Paks nem hagyta, hogy sokkal jobban meglépjen csapata, azért a félidei 33-45 nem mutatott olyan rosszul az eredményjelzőn.

A nagyszünetet követően pedig egy teljesen kiegyenlített meccset kezdett játszani egymással a két csapat. A Paks az első félidőhöz képest alaposan feljavult, a PVSK pedig valamelyest gyengébb százalékkal célzott. Még szerencse, hogy volt Budimiréknek egy tíz pont feletti előnye – egy ugyanis meg is maradt a záró felvonásra. Mondjuk az nagyon kellett hozzá, hogy Halász Ákos a lehető legjobbkor rámolt be két triplát a paksi gyűrűbe. Amikor a többiek kicsit visszaestek, akkor lépett elő vezérré a fiatal irányító.

Aztán az utolsó negyed első négy perce egy nagy paksi rohanást hozott, ezt a periódust ugyanis 12-6-ra nyerték a hazaiak, feljöttek tehát öt pontra. Nem is csoda, hogy Csirke Ferenc időt kért, nagy szükség volt arra, hogy a pécsi fejek kicsit lehűljenek. Ez azonban nem ment azonnal, egy Kovács-tripla után ugyanis 66-68-ra módosult az állás, egyre nagyobb volt a baj. Ekkor azonban pillanatok alatt összekapta magát a Pécs, és nagycsapatokat meghazudtoló módon tartotta magát, amit elsősorban Halász Ákos extra teljesítményének köszönhettünk. Az irányító vezérré lépett elő. Olyan vezérré, aki győzelembe vitte csapatát!

 

Nem volt könnyű szülés, de a PVSK hetedik győzelmét is megszerezte a bajnokságban.


Atomerőmű SE–PVSK-Pannonpower 77-86 (15-25, 18-20, 18-17, 26-24)
Kosárlabda-NB I. Atomerőmű: Hill 4, MEDVE 20/9, SAMENAS 17/6, Gilbert 6, TIBY 23/6. Cs.: Kovács Á. 5/3, Will 2, Morse, Gulyás, Illés. Vezetőedző: Gediminas Petrauskas. PVSK: Nelson 2, Supola 7/3, SMITH 13/3, BUDIMIR 16/12, SEJFICS 15. Cs.: HALÁSZ 24/9, Bíró O. 7/3, Harazin 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!