Sárkányhajó

2022.07.25. 18:02

Minden várakozást felülmúlt a pécsi legénység

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC

Egy aranyéremmel, két ezüstéremmel, három ötödik, valamint két hatodik hellyel zárt a PTE PEAC Sárkányhajó csapata a 13. Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon, a floridai Sarasotában.

Mint ahogy arról már korábban is írtunk, a megmérettetésre 150 együttes jelentkezett, így közel háromezren voltak a helyszínen. Már elöljáróban komoly küzdelmekre lehetett számítani, ugyanis a pécsi alakulat az elmúlt években több távon is magyar bajnoknak, valamint egyetemi bajnoknak vallhatja magát. Továbbá a hazai sikerek mellett, 2019-ben a moszkvai Sárkányhajó Fesztiválon szintén több távon Eb-bronzéremig jutott a csapat.

Ezúttal minden távon döntőbe jutott az együttes, így nem is vitás, hogy a várakozásokon felül teljesített a baranyai alakulat. Már az első versenynapon felállhatott a dobogóra a gárda, ugyanis másodikként szelte át a célvonalat a pécsi hajó 2000 méteren. Aztán jött a katarzis, hiszen kétszáz méteren mindenkit maga mögé utasított, így világbajnoki aranyérmet szerzett a legénység.

Mindezt ki gondolta volna még évekkel ezelőtt? A csapat 2014-ben nevezett be először egy megmérettetésre, méghozzá a Dunai Regattára, mostanra pedig már futószalagon szállítja a világbajnoki-érmeket.

Az utolsó medált 500 méteren, egyetemi mix kategóriában gyűjtötte be a csapat, ugyanis világbajnokok között beérve második lett. A fantasztikus teljesítményt alátámasztja, hogy a többszörös világbajnok kanadai és amerikai alakulat is felemelt lapátokkal, sorfalt állva köszöntötte a parton a pécsi legénységet.

Az Egyesült Államokbeli Világbajnokságon résztvevők névsora: Enyedi Vivien, Vizler Zsófia, Harsányi Zsombor, Gáspár Attila, Horváth Márk, Dr. Szokodi István, Bódog Erika, Gard Richárd, Fölkerné Csernyik Rita, Papp Zsófia, Baranyai Hédi, Bodó Szilvia, Kuszi Alexandra, Balogh Tamás, Majoros Enikő, Várhelyi Eszter, Ivusza Patrik, Kató Hargita, Harsányi Bence, Fésüs Ádám, Bordás Diána, Horváth Petra, Kacs Máté, Varga Tamás, Laczkó Ágota, Huth Balázs, Debreceni Ferenc, Gáspár Balázs, Tóth János, Endrei Tamás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!