Autósport

2022.08.07. 17:36

Lehetett rá számítani: Michelisz elengedte csapattársát a siker érdekében

Negyedikként végzett a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének mindkét futamán Michelisz Norbert.

Móga Richárd

Fotó: Martin Trenkler

Nem kezdhetett most sem előkelő helyről Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) futamain, hiszen a remek második szabadedzést követően az időmérőn már nem volt meg a tempó előnye, így nyolcadikként várta a rajtot.

Bár a második szabadedzésen Michelisz, s a másik Hyundait vezető Mikel Azcona repesztették a leggyorsabb időket, a baranyai pilóta már akkor sem érezte reálisnak az eredményeiket. Az első Alsace Grand Est-i kvalifikáció pedig alá is támasztotta a félelmeit, eltűnt az Elantra előnye, amit a gumiválasztásnak köszönhetett korábban.

Ennek ellenére az első futamon Michelisz szépen autózott, és ötödikként látta meg a kockás zászlót. Na de Magnust utólag öt másodperces időbüntetéssel sújtották egy manőver miatt, így a magyar pilóta előrejött a negyedik pozícióba. Továbbá Nagy Dániel nyolcadikként ért célba, Tassi Attila pedig a defektje miatt nem fejezte be a versenyt, amit Nathanaël Berthon nyert.

Második nekifutásra a harmadik pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását Michelisz. Az első futamhoz hasonlóan ezúttal sem szakadt szét jelentősen a mezőny, s bár szorosan követték egymást a versenyzők, előzést alig láthattunk.

A hajrában végül eleget téve a csapatutasításnak Michelisz elengedte Azconát, így negyedikként szelte át a célvonalat. Továbbá Tassi 9., míg Nagy 12. lett. A megmérettetést pedig Rob Huff, a Zengő Motorsport pilótája nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!