Úszás

2022.08.08. 18:01

Szomorú hírt közöltek a szervezők az idei Tisza-tó átevezés és átúszás megtartásával kapcsolatban

Rendkívüli közleményt tettek közzé a közelmúltban a 2022. évi Tisza-tó átevezés és átúszás megtartásával kapcsolatban.

Móga Richárd

Fotó: Dániel Berán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az elmúlt napokban tájékoztatta a Szervezőbizottságot, a Tisza-tavi Abádi-öböl vízállásával kapcsolatos tudnivalókról.

A legfrissebb mérések alapján a tó vízállása jelenleg 60 centiméterrel alacsonyabb az aszályos időszakra betárazott maximális nyári vízszinthez képest, sőt a következő hetekben további csökkenés várható.

Emiatt az augusztus 13-ára tervezett eseményen, az átevezők és az átúszók közötti vízfolyosón a versenybírói, valamint a vízimentő motorcsónakok sem tudnának biztonságosan közlekedni.

Így a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Úszó Szövetség közösen azt a döntést hozta, hogy az idei Tisza-tó Átevezést és Átúszást törlik! A próbatételen egyébként több baranyai résztvevő is indult volna.

A már benevezetteknek a nevezési díj visszautalásra kerül. Ennek folyamata a számlatulajdonos banki szolgáltatójától függ, ez adott esetben akár több napig is eltarthat.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!