Sport

2014.05.06. 15:18

40-et rúgott a Mohács a Geresdlaknak

Igazi gólzáporos mérkőzést játszottak a mohácsiak: 40-szer vették be a Geresdlak kapuját.

zsj

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a geresdlakiak csak nyolcan álltak ki. A legtöbb gól Rácz Benjaminn nevéhez kötődik, a mohácsi játékos 23-szor talált be az ellenfél kapujába.

MOHÁCSI TE–GERESDLAK DÓZSA SE 40-1 (20-1)
Gólszerzők: Rácz Benjaminn 23, Újvári Gábor 6, Horváth Dániel 2, Novák László 2, Baracsi László, Werner Máté, Balog Róbert, Gerst Patrik, Ivánka Zoltán, Orsós Richárd, Sinai László, illetve Baranyi Sándor.

Keresgettünk a neten, hogy milyen nagy gólarányok születtek egy mérkőzésen.

Vervies-Bene Star 42-0. A hivatalos legnagyobb különbségű győzelmet a belga labdarúgás krónikájában találtuk meg. A Vervies csapata 1912-ben 42-0-ra kiütötte a Bene Star klubot. 

Ausztrália–Amerikai Szamoa 31–0. A 2004-es világbajnoki selejtezőkről: Ausztrália 31–0-ra verte meg a szamoaiakat, ezzel minden idők legnagyobb különbségű válogatott meccsen regisztrált győzelmét aratva.

Bundameccsek. Nem tiszta mérkőzéseken az előzőeknél jóval nagyobb gólkülönbségekkel is találkozhatunk. 1979-et írtak, mikor Jugoszláviában hatalmas botrány robbant ki. Egy macedón alacsonyabb osztályban az első helyért két csapat harcolt, az egyik 139-0-ra, míg a másik 87-0-ra nyert. A macedón szövetség a négy csapat játékosait és a vezetőket örökre eltiltotta a futballtól.

Afrikából is találtunk látványos eredményeket. A nigériai harmadosztályból a második vonalba törekvő Plateau United Feeders 79-0-ra, míg a Police Machine 67-0-ra győzött az Akurba FC, illetve a Babayaro FC ellen. A csalásra hamar fény derült, ugyanis csak ilyen nagy gólkülönbséggel tudtak volna felkerülni a magasabb osztályba. Egy kameruni futballcsapat 47:0-ra nyert 1975-ben, de ez is manipulált meccs volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!