Sport

2013.07.30. 17:11

A Fehér Vikingek a Realt imádják

Huszonöt év az átlagéletkora annak a cégbíróságon is bejegyzett pécsi szurkolói csoportnak, amelynek tagjai élnek-halnak a Real Madrid futballcsapatáért.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Van közöttük programozó, bádogos, de a többség tanuló. Egyben megegyeznek: nagyon szeretik a csapatukat. Ezért is alapították meg Pécsett a Fehér Vikingek Real Madrid Szurkolói Egyesületet (spanyolul a Pena Madridista Vikingos Blancos), amelyet tavaly márciusban a cégbíróság is bejegyzett. Huszonhét tagjuk van, közülük legalább tíz nő. Vidéki is akad közöttük, sőt egyik társuk szlovákiai magyar. Még évekkel ezelőtt egy közös meccsnézéssel kezdődött, aztán a Facebookon keresztül virtuális barátság alakult ki közöttük, majd később a társaság egyesületté nőtte ki magát. Az átlagéletkor 25 év, évente 3 ezer forintot fizetnek tagsági díjat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hárman a Real Madridot szerető pécsi szurkolók közül, balról Virág Dániel, Mészáros András és Kiglics Nikolett. Előttük a spanyol klub relíkviái
[/caption]

A legrégebbi Real-hívő Virág Dániel, aki egyben az egyesület elnöke is.

– Nálam kilencéves korban kezdődött a szerelem, én jártam legtöbbször meccsre ki Spanyolországba. A Realnak van férfi kosárlabdacsapata is, de inkább a foci áll közel hozzám. Nem kötődöm egyik madridi játékoshoz sem, nem élek a nevek bűvöletében. Az álmom az, hogy egyszer a helyszínen együtt ünnepelhessek a futballistákkal, amikor megnyerték a Bajnokok Ligáját – mondja. – A spanyolok ragaszkodtak hozzá, hogy egyesület legyünk, cserébe sok spanyol szurkolót megelőzve előbb jutunk belépőjegyhez és negyedévente kapjuk az esedékes klubújságot.

Mészáros András klubszeretete odáig fajul, hogy hamarosan jobb lábának vádlijára egy Real-címert tetováltat majd. Ő az, aki több évtizedre visszamenőleg kívülről fújja a különböző Real-összeállításokat.

Kiglics Nikolett még csak 21 esztendős, de már évek óta nagy Real-drukker.

– Megtetszett az a hangulat, ami a klubot körülveszi. Én szoktam megszervezni a közös programokat, augusztusban már lesz kollektív meccsnézés a tv-n keresztül Pécsett – meséli. Van honlapjuk (www.vikingosblancos.hu), természetesen minden Fehér Vikingnek van Real-meze, zászlója, sálja, amitől soha meg nem válna. Tavaly októberben együtt voltak Dortmundban BL-mérkőzésen, idén ősszel több napra kiutaznak Madridba, abba két meccs és stadionbejárás is belefér. Repülővel utaznak, már négy jelentkező van, de Virág szerint összejön majd a 10–12 résztvevő. Addigra elkészül az egyesület külön zászlója, amit persze magukkal visznek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!