Sport

2008.12.18. 13:02

A hetvenéves Varga Ferenc élete végéig hű marad a PVSK-hoz

Talán a vére sem piros, hanem fekete-fehér – Varga Ferenc annyira PVSK-snak vallja magát.

H. L.

A nemrégiben hetvenedik életévét betöltött kosárlabda-szakember még mindig dolgozik. Már nem edző, de tavaly még volt utánpótláscsapata. Azt mondja, fizikailag még bírná, hogy fiatalokkal foglalkozzon, ám egyre kevesebb már a türelme hozzájuk. Így csak utánpótlás-szakosztályvezető. 1959-től dolgozott férfi és női csapatoknál is. Kétszer, 1983-ban és 1986-ban az év edzőjének választották.

– Ez a ZTE-férfiakkal és a PVSK-nőkkel történt, azért is volt nagy szó, mert nem a pártbizottság, hanem a szakma döntött így – mondja.

Szerinte az a PVSK volt pályafutása legjobb csapata, amelyben többek között Horváth Judit, Balázs Hajnalka, Sztojkovics Éva, Kiefer Csilla, Hollós Anna és Halász Judit játszott. Irányításával akkor ezüstérmet nyertek az NB I-ben, a szinte verhetetlen Tungsram SC mögött.

„Szakmai Waterloonak” a siófoki edzősködését tartja, az NB I. B-s klubtól fél év után menesztették, mai napig sem tudja, miért.

Három lánya és hat unokája van, utóbbiak közül négy a kanadai Torontóban él. Kettő fiú odakinn hokizik, Varga Ferencnek már csak ezért is a jégkorong a másik kedvenc sportága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!