Sport

2014.10.03. 16:28

A hibátlan Videotont fogadja szombaton a PMFC-MATIAS

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának vezetőedzője, Véber György bízik benne, hogy a Videoton kiváló sorozata éppen most szombaton, a pécsi bajnokin szakad meg. Az eddig kilencből kilenc meccset nyerő fehérváriak elleni összecsapásra remélhetőleg sokan lesznek kíváncsiak – más kérdés, hogy eddig „csak” ezer klubkártyát adtak el a piros-feketéknél.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A sajtótájékoztató elején természetesen rögtön megkérdeztük, kapott-e valamiféle büntetést a Bp. Honvéd ellen kiállított Danijel Romics és Pölöskey Péter. Bár előbbi nem nagyon érdemelt retorziót, hiszen csak „szimplán” szabálytalankodott ellenfelével, nem követett el semmilyen kirívó sportszerűtlenséget, utóbbi azonban nem volt túl bölcs, amikor „pampogott” a játékvezetőnek.

– Mindketten pénzbüntetést kaptak, Romics a győzelem miatt járó prémium egy részét, Pölöskey az egészét bukta el – válaszolta Véber György vezetőedző, hozzátéve, hogy a horvát játékos gyakorlatilag nem is kapott büntetést, csak a helyére beálló Csausicsnak adták oda a prémiuma egy részét. S hogy miért állították ki a pécsi csatárt? Azért, mert állítólag azt mondta a bírónak, hogy „Menj a p....ba!” – Nem biztos, hogy ezért ki kellett volna állítani a meccs végén. Ha ezért jár a piros lap, én egy percet sem játszhattam volna az NB I.-ben.

Véber egyébként akkor sem hazudtolta meg magát, amikor Romiccsal közölni kellett az eltiltása mértékét.

– Először azt mondtam neki, hogy három meccset kapott. De annyira nekikeseredett, hogy öt másodperc múlva gyorsan elárultam, hogy csak egy mérkőzésre szól a büntetése. Éreztem, hogy nem szabad tovább feszíteni a húrt – mesélte a tréner.

Reméljük, hogy ilyen vicces kedvében lesz szombat este is! Borzasztó nehéz feladat vár a csapatára, hiszen azt a Videotont fogadják, amely pontveszteség nélkül, kilencből kilencet nyerve vezeti a tabellát – ha ehhez hozzátesszük, hogy a PMFC gyengén szerepel hazai pályán, gyakorlatilag eleve keresztet vethetnénk erre a meccsre.

– A sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak; remélem, a Videotoné most ér majd véget. Kard ki kard! Azt várom a csapatomtól, hogy ha kell, zártan, masszívan védekezzen, ha kell, bátran támadjon! Ha beállunk bekkelni, az biztosan nem vezet sikerre. A Videoton futballozni fog, s az eddigi tapasztalatok szerint azok ellen, akik futballoztak velünk szemben, mi is tudtunk játszani. Szerintem látványos meccs lesz, a közönség biztosan jól jár majd – fogalmazott Véber György.

Újságírói kérésre egyébként a szakvezető némi ízelítőt adott abból, hogy mi hangzott el a Honvéd elleni meccs szünetében az öltözőben, amitől aztán megtáltosodtak a srácok.

– Először becsaptam az ajtót, aztán azzal kezdtem, hogy na most fogyott el a türelmem! – üvöltötte a sajtótájékoztatón maximális beleéléssel, odaadással a vezetőedző. Nagy sikert aratott.

Rangadó Diósgyőrben

A tizedik fordulóban a Puskás Akadémia–Győr-mérkőzést rendezik meg pénteken, a többi hétre a hétvégén kerül sor. A szombati program: Diósgyőr–Ferencváros, Debrecen–Bp. Honvéd, Paks–Kecskemét, PMFC-MATIAS–Videoton (18.00), Újpest–Dunaújváros. Vasárnap: MTK–Nyíregyháza, Haladás–Pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!