Sport

2014.07.19. 18:28

A Himmer–Kleics borjádi páros Európa-bajnoki aranyérmes lett

Ahogy arra számítani lehetett, kiválóan szerepeltek a magyar válogatott tagjai a Lengyelországban, Pustków-Osiedlében rendezett lábtoll-labda Európa-bajnokságon.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Összesen hét érmet szereztek, öt arany mellett két ezüstöt – ezzel a teljesítménnyel pedig első helyen végeztek az országok közötti pontversenyben, megelőzve Szlovákiát és Németországot.

A magyar csapatban természetesen ott voltak a Borjád SE versenyzői, Himmer János és Kleics Dávid is. A két baranyai sportoló remek formában játszott az Eb-n, magabiztosan győzte le összes ellenfelét, így a döntőben a német Sven Walter–David Zentarra kettőst is: 21-14, 21-16 lett a két szett végeredménye.

A magyar válogatott megnyerte a női párosok versenyét is, itt a Kunics Réka–Morvai Noémi duó bizonyult a legjobbnak. A csapatversenyben mindkét aranyérmet elhozták honfitársaink, győztek a nők (Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma, Mile Alexandra) és a férfiak (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor) is. Az ötödik első helyet a vegyes párosok versenyében szerezték meg, ahol a Kunics Réka–Tóth Gábor kettős nem talált legyőzőre.

Címkék#borjád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!