Sport

2005.12.14. 12:23

A PEAC a felsőházért küzd

Pécs–Harkány | Meglehetősen furcsa idén a férfi asztalitenisz Extraliga lebonyolítási rendje, ugyanis a kilencedik forduló után két csapatnak véget ér az alapszakasz, a többi nyolc folytatja, majd a rájátszásra visszatér ez a két gárda is.

BAMA

 A versenykiírás szerint ugyanis kilenc forduló után az első két helyezett kiszáll az Extraligából, nemzetközi porondon szerepel, a többi nyolc csapat viszont lejátssza a hét visszavágó fordulót, majd az így első négy helyezett csapathoz visszajön a kiemelt kettő, akik hatcsapatos felsőházat alkotva játszanak a bajnoki címért. Az utolsó négy helyezett pedig küzd a kiesés elkerüléséért.
Szinte bizonyos, hogy az utóbbihoz tartozik majd az eddig mindössze egy döntetlennel egy pontot szerző Harkány, amelynek a hátralévő hét fordulóban alaposan össze kell szednie magát, hogy kedvezőbb pozícióban küzdhessen az Extraliga-tagságért. Könnyebb helyzetben van a hatodik helyezett PEAC, amely ha a visszavágók során nem botlik, a felsőházban folytathatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!