Sport

2008.08.11. 10:14

A pécsi úszók egyike sem jutott tovább a selejtezőből

Az olimpia más világ, nyilatkozta még indulás előtt Bodor Richárd, a PVSE mellúszója. Talán ő sem hitte, hogy ilyen formában lesz igaza.

Fülöp Zoltán

Mind Bodor Richárd, mind Jakabos Zsuzsanna edzője azt mondta lapunknak néhány nappal a pekingi gép indulása előtt, hogy reményeik szerint versenyzőik életük legjobbját ússzák majd az olimpián. Nos, ebből a szempontból Sántics Béla és Petrov Anatolij is elégedett lehet, hiszen a két versenyző egyéni csúcsot teljesített saját számában. Fájdalom, a továbblépéshez ez sem volt elegendő.

Négyszáz női vegyesen a két magyar, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna egy futamba került, ennek a nyolcasnak a viadalát a világcsúcstartó amerikai Katie Hoff nyerte (4:34.63 p). A hát után ugyan még Jakabos vezetett, de mellen elment tőle a mezőny. Ekkor jött fel Hoszszú, aki harmadikként csapott célba (4:37.55 p), éppen az egyéni csúcsát megjavító Jakabos előtt (4:37.86). Összességében Hosszú a 12., Jakabos a 13. helyen zárt, így lemaradtak a vasárnapi döntőről. Kettejük közül Jakabos volt elégedettebb teljesítményével:

– Örülök az egyéni csúcsnak, közel egy másodperccel javítottam meg a legjobbamat – mondta Jakabos. – Szerettem volna döntőbe kerülni, de ehhez 4:36 körüli idő kellett volna. Nagyon erős a mezőny, négy éve a mostaninál 10 másodperccel rosszabb idővel 15. lettem, most pedig a 13. helyen végeztem.

A kétszáz férfi mellen az olimpiai ezüstérmes Gyurta egy századdal ért el jobbat egyéni rekordjánál gyengébbik számában (1:01.31 p). Futamát ötkarikás rekorddal (59.41 mp) a norvég Alexander Dale Oen nyerte. A pécsi Bodor Richárd eddigi legjobbját úszta 1:00.97 perccel, két századra megközelítve Güttler Károly 1993-as országos csúcsát.

– Elégedett vagyok, hiszen megúsztam az egyéni legjobbomat, emelt fővel mehetek haza – nyilatkozott Bodor. – Most először úsztam 1:01 percen belül, bár biztos megkapom a többiektől, hogy nem sikerült megjavítani az országos rekordot.

Bodor Richárd számára ezzel befejeződött az olimpia, Jakabos Zsuzsanna a 4 x 200-as gyorsváltó tagjaként még egyszer, augusztus tizenharmadikán versenyezni fog.

Fáradtan és gyomorpanaszokkal nem ment

Tegnap kora reggel megkezdte olimpiai szereplését a PVLK lövésze, Csonka Zsófia. A légpisztolyosok 40 lövéses versenyszámában a döntőbe kerülés sem lett volna meglepetés tőle, ám ez nem sikerült neki, miután önmagához képest is gyengén lőtt. A 378 körös végeredménye a 29. helyhez volt elég, a legjobb nyolc közé jutáshoz 384 körös

teljesítményre lett volna szükség. A verseny után Csonka elmondta, hogy a pénteki megnyitóünnepség után csak szombat hajnali háromkor került ágyba, így nem tudta kipihenni magát. Ráadásul szombaton gyomorpanaszokkal küszködött, ami természetesen szintén hátráltatta a jobb szereplésben. Csonka Zsófia legközelebb augusztus 13-án, szerdán versenyez, akkor sportpisztollyal 25 méteren szerepel. (kma)

teljesítményre lett volna szükség. A verseny után Csonka elmondta, hogy a pénteki megnyitóünnepség után csak szombat hajnali háromkor került ágyba, így nem tudta kipihenni magát. Ráadásul szombaton gyomorpanaszokkal küszködött, ami természetesen szintén hátráltatta a jobb szereplésben. Csonka Zsófia legközelebb augusztus 13-án, szerdán versenyez, akkor sportpisztollyal 25 méteren szerepel. (kma) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!