Sport

2010.07.17. 16:00

A PMFC-ből erősít a Misleny

Újabb jó játékosától vált meg a PMFC labdarúgócsapata, Berdó Balázs után Fónai Balázst sem marasztalták a piros-feketék. A Kozármisleny dörzsöli kezeit: gyorsan leigazolta a technikás középpályást.

K. Mayer András

A Kozármislenynek még a karját sem kell kinyújtania, nem kell különösebben kutakodnia az átigazolási piacon, maguktól esnek be a hasznos labdarúgók a klub ajtaján. Legutóbb például Fónai Balázst szerződtette két évre az NB II-es klub, akivel a PMFC nem kötött szerződést. Pedig a technikás középpályás sem a legutóbbi szezonban, sem korábban nem lógott ki a piros-fekete csapatból: remekül cselez, ráadásul gólerős is (a szurkolók nem véletlenül kedvelték) – mostantól Bene Ferenc együttesében csillogtathatja ezeket az erényeket.

– Még egyéves élő szerződésem volt a PMFC-nél, de a felkészülés kezdetén közölte velem Bérczy Balázs klubigazgató, hogy nem számítanak rám, kereshetek magamnak másik csapatot – mondta a 30 éves Fónai Balázs, aki korábban szerepelt a finn élvonalban (Vaasa PS és FC Korsholm), valamint a horvát másodosztályban (FC Belovar). – A döntést nem indokolták. Sajnos a tavaszom nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, pedig a téli felkészülés során minden meccsen jól játszottam, gólokat rúgtam, gólpasszokat adtam. Bizakodva vártam a bajnokságot, Várhidi Péternél azonban az elejétől fogva kevés játéklehetőséget kaptam, mást preferált azon a poszton. Most éppen azért választottam a Kozármislenyt, mert itt várhatóan jóval többet fogok játszani. Harmincéves vagyok, ismét fel szeretném magam építeni, vissza akarom szerezni a régi önmagamat.

Könnyen elképzelhető, hogy Fónai mellett még egy ex-PMFC-s játékos köt ki Mislenyben. A súlyos térdsérült szenvedő Berdó Balázst szintén nem marasztalták a pécsi klubnál, s a középpályás most már a megyei riválisnál edz.

– Itt edzett egész héten, tesztelte a lábát – tudtuk meg Feleki Attila egyesület elnöktől. – Szeretnénk, ha maradna, mert szimpatikus a hozzáállása, bizonyítani akar, és nekünk épp ilyen játékosokra van szükségünk. A jövő héten eldől, hogy marad-e nálunk.

Egy másik kérdésre előbb választ kapnak a mislenyiek. A Ferencvárosnak ugyanis ma estig adtak haladékot Mester Tamás ügyében. A tehetséges kapus már három hete a Fradinál edz, a zöld-fehérek szakmai vezetői szerint kellene is nekik, ám semmi pénzt nem akarnak áldozni a szerződtetésére, kölcsönbe pedig nem akarják megkapni. „Miután Mester Tamás sorsa a szívügyünk, Fradi-léptékkel jelentéktelen összeget kértünk érte. Megvan már az utóda is, mindenben megállapodtunk a Szombathelyi Haladás húszéves, korosztályos válogatott kapusával, Gőcze Gergővel, aki csak arra vár, hogy eldőljön, mi lesz Mesterrel” – mondta Feleki Attila.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!