Sport

2014.10.29. 18:10

A PMFC búcsúztatta a Debrecent

A hétfőn távozott Véber György helyére ideiglenesen kinevezett Kulcsár Árpád sikeresen mutatkozott be a pécsiek kispadján.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Mindenki azt találgatta a PMFC kupameccse előtt, vajon milyen hatással lesz a csapatra Véber György hétfői távozása. Hogy ez mennyire foglalkoztatta az ideiglenesen az együttest irányító Kulcsár Árpádot, azt nem lehet tudni, az azonban már az összeállítást meglátva is feltűnt, hogy Kulcsár változtatott az eddig megszokott tizenegyen.

Szó sem volt arról, hogy felforgatta volna az együttest, de Andrej Csausics csatasorba állítása a középpálya közepén, és Kővári Róbert kispadoztatása azért szembeötlő volt.

Az első félidőben éppen olyan magas volt a találkozó színvonala, mint a nézőszám. Nagyon alacsony. Mindössze két említést érdemlő szituáció alakult ki a pályán. Előbb Pölöskey reklamált – teljes joggal – tizenegyest Lázár kezezése után, majd nem sokkal később Balogh rövid hazaadása borzolta a nézők és Vukasin Polekszics idegeit.

A folytatás valamivel már jobb focit hozott, ráadásul a 63. percben Wittrédi szöglete után Romics meg is szerezte a vezetést a Pécsnek, igaz a televíziós felvételeket visszanézve kézzel vette át a labdát. Hiába, amit a sors elvett Pölöskey helyzeténél, azt itt vissza is adta. Ezután nekilódult a Loki is, de Polekszics két alkalommal is biztos gólnak látszó lövést tornázott ki a léc alól. Maradt az 1-0, az „ideiglenes” edzővel küzdő hazai csapat pedig máris ott van a legjobb nyolcban.

PMFC-MATIAS–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló. Pécs, 300 néző. V.: Bognár T. (Lémon O., Takács G.). PMFC: Polekszics 7 – Nagy J. 5, Balogh B. 6, Romics 7, Mohl 6 – Horváth A. 6, Csausics 6 (James -, 68.) – Wittrédi 6 (Kővári -, 92.), Márkvárt 7, Szatmári 6 – Pölöskey 5 (Fröhlich 5, 59.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád. DVSC: Novakovics 0 – Lázár 5, Morozov 5, Brkovics 6, Vadnai 6 – Jovanovics 6, Zsidai 5, Szakály 6 (Bouadla -, 84.), Mihelics 5 (Bódi -, 68.) – Tisza 5 (Seydi -, 68.), Kulcsár 5. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Romics (63.)

Sárga lap: Mohl (52.), Szatmári (73.) ill. Lázár (18.), Szakály (71.)

Kulcsár Árpád: – Nagyon értékes ez a győzelem, több szempontból is. A srácoknak az önbecsülését, a szurkolóinknak pedig talán a reményt adta ugyanis vissza. Hétfőn az edzés előtt tartottam egy kis hegyi beszédet, minden játékos eddigi teljesítményét értékeltem kicsit. Úgy tűnik, ez megtette a hatását.

Kondás Elemér: – Uraltuk az egész mérkőzést, szinte csak nekünk voltak helyzeteink. Teljesen érthetetlen, hogyan adhatta meg a játékvezető a pécsiek gólját, hiszen egyértelmű kezezés előzte meg. Ezen a szinten nem lehet ilyen hibát elkövetnie egy játékvezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!