Sport

2012.01.10. 12:39

A PMFC egyik legjobbja három és fél évre ír alá

Hétfő délelőtt olyan információt kaptunk Győrből, miszerint a jelenleg második helyen álló csapat vinné a PMFC egyik legjobbját, Nagy Olivért. Nem csodálnánk, ha Csertői Aurél együttese szívesen látta volna a 21 éves középpályást, de az üzlet nem fog létrejönni.

K. Mayer András (Dunántúúli Napló)

Jól tette a PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső, hogy 2008-ban visszavásárolta Nagy Olivért az Újpesttől. Akkor állítólag tízmillió forintot kellett érte kifizetni – most már sokkal többet ér a csehországi U19-es Európa-bajnokságon (2008) bronzérmet szerző játékos.

Elsősorban azért, mert az őszszel kifejezetten jó teljesítményt nyújtott az élvonalba kerülő PMFC-ben. Játékát látva a legtöbb szakember elismerően csettintett, hiszen ha valakit, őt nagyon nehezen állították meg az ellenfelek védői, s a ferencvárosi Maróti és Csizmadia biztosan nem szívesen gondol vissza a csapatuk ellen lőtt góljára. Ezek után senki sem csodálkozik azon, hogy megnőtt iránta az érdeklődés. Tegnap délelőtt olyan információt kaptunk győri kollégáinktól, miszerint a jelenleg második helyen álló csapat szívesen látná a nyáron lejáró szerződésű Nagy Olivért. Még az üzlet részleteit is körvonalazták: eszerint nem csak pénzt adnának a győriek, hanem játékosokat is, például szóba kerülhet a brazil Ceolin, és a grúz Ganugrava, vagy Totadze Pécsre költözése.

Az üggyel kapcsolatban először Bérczy Balázst, a PMFC klubigazgatóját hívtuk, aki lehűtötte a kedélyeket, s szavaiból kiderült, a játékos nem kerül Győrbe.

– A győriek érdeklődéséről nincs információm, nem kerestek minket – mondta Bérczy Balázs, majd pár percet kért és visszahívást ígért. Nem sokkal később csörgött is a telefon: – Megállapodtunk Nagy Olivérrel, így a mai naptól új szerződés lépett életbe, amely három és fél évre szól.
Eszerint nyilvánvaló, hogy a PMFC most semmiképpen sem akar megválni egyik legjobbjától, és az is kiderült, hogy Nagy Olivér sem akar elmenni, hiszen ha nem így lenne, nem írt volna alá 2015 nyaráig. Természetesen felhívtuk a játékost is, akit először a Győr esetleges érdeklődéséről kérdeztük.

– Hallottam már ilyen puhatolózást – árulta el, majd udvariasan hozzátette, megtisztelőnek tartja, hogy a második helyen álló csapat kiszemelte. És ilyenkor szokott jönni a de szócska... és jött is: – De én még itt, a PMFC-ben szeretnék játszani, az a legfontosabb számomra, hogy a hatodik helyet megtartsuk. Éppen ezért szóban megegyeztem a pécsi klub vezetőségével egy új szerződésről.

Nagy Olivér kérdésünkre leszögezte, az ki van zárva, hogy a télen elmenjen Pécsről (hacsak az Anzsi Mahacskala be nem kopogtat valami mesés ajánlattal, tette hozzá nevetve). Hogy később távozni fog, arra viszont mérget vennénk: „Ha a későbbiekben lesz majd lehetőségem külföldre szerződni, akkor azt szeretném megragadni.”
Ha így folytatja, biztosan lesz lehetősége. De miután még mindig csak 21 éves (január 30-án lesz 22), nem hajtja a tatár.

A harmadik legértékesebb: 275 ezer euró az ára

Megnéztük, vajon mennyit érhet Nagy Olivér a játékospiacon. Nos, a transfermarkt.de szerint a PMFC egyik legjobb játékosáért magyar szinten elég magas összeget, 275 ezer eurót (mintegy 85 millió forintot) kellene fizetnie a kérőnek – más kérdés, hogy ez egy nevesebb külföldi klubnak gyakorlatilag aprópénz. A pécsi klubban egyébként már csak ketten drágábbak nála: Dibusz Dénest 300 ezer euróra taksálják, a Vasas ellen öt gólt szerző Bajzát Péter pedig 350 ezer eurót ér.

A tulajdonos szavaiból kiderül: (most) nem eladó!

Felhívtuk a PMFC tulajdonosát, Matyi Dezsőt is, hiszen ő dönt arról, hogy egy játékost értékesít-e a klub vagy sem.

– Nyilván azért kötöttünk vele ismét szerződést, hogy a PMFC-t segítse! – zárta rövidre azt a témát, hogy Nagy Olivér a közeljövőben elhagyja-e a csapatot.

– Egyébként sem azért vettük meg, hogy eladjuk, hanem azért, hogy játékával hozzájáruljon a minél jobb eredményeinkhez. Ha majd olyan ajánlat érkezik érte, ami megfontolásra érdemes, foglalkozunk vele.

– Nyilván azért kötöttünk vele ismét szerződést, hogy a PMFC-t segítse! – zárta rövidre azt a témát, hogy Nagy Olivér a közeljövőben elhagyja-e a csapatot.

– Egyébként sem azért vettük meg, hogy eladjuk, hanem azért, hogy játékával hozzájáruljon a minél jobb eredményeinkhez. Ha majd olyan ajánlat érkezik érte, ami megfontolásra érdemes, foglalkozunk vele. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!