Sport

2010.04.21. 19:39

A PMFC már megkapta a licencet

A PMFC labdarúgócsapata megkapta az NB I-hez (egyben az NB II-höz is) szükséges licencet, így ha mégis az első helyen végezne, indulhatna az élvonalban. A Kozármislenyt első körben hiánypótlásra kötelezték.

K. Mayer András

Az MLSZ elsőfokú licencadó testülete keddi ülésén elbírálta a beérkezett kérelmeket. Hat, jelenleg másodosztályú klub jelezte indulási szándékát az NB I-ben, közülük öten, a Siófok (a Nyugati csoport éllovasa), a Gyirmót (második), a PMFC (negyedik), a Szolnok (a Keleti csoport első helyezettje) és a REAC (harmadik) megkapta a szükséges engedélyt, a Vácnak (negyedik) viszont még akadnak elintéznivalói.

– Ha magasabb kategóriába kérünk licencet, és azt megkapjuk, akkor ez azt jelenti, hogy automatikusan az NB II-re is érvényes engedélyhez jutottunk – mondta Czett Szabolcs, a PMFC klubmenedzsere, aki a licenckérelemmel foglalkozik, rendszerint sikerrel. – Általában körülbelül két hónapot szoktam rászánni, mintegy háromszáz oldalas anyagot kellett összeállítanom.

Adminisztrációs akadálya tehát immár nem lehet annak, hogy a PMFC feljuthasson az élvonalba, sajnos a zöld gyepen nem úgy mennek a dolgok, mint a zöld asztalnál. A piros-feketék jelenleg mindössze negyedikek, hét pont a hátrányuk az éllovas Siófokkal, és hat a második Gyirmóttal szemben, akik szintén megkapták az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

A másik NB II-es baranyai csapat, a Kozármisleny első körben nem ment át a rostán, a benyújtott anyaguk hiánypótlásra szorul. Feleki Attila, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, mindössze egy-két papírjuk hiányzott, amiket már pótoltak is, így semmiféle gond nem merülhet fel a másodosztályú indulásukkal kapcsolatban.
A hiányosságok pótlására május 7-ig van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!