Sport

2013.12.06. 19:46

A PMFC-MATIAS győzelemmel zárná az őszi idényt

Az őszi utolsó bajnoki mérkőzése előtt áll a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata, s bár így is szép már ez a fél év, azért jó lenne győzelemmel zárni. Erre minden esély megvan, hiszen hazai pályán a Paksot fogadják a piros-feketék.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ha abból indulunk ki, hogy a mezőny legpocsékabb formában lévő csapatát fogadja a PMFC-MATIAS, amely remek passzban van, hiszen sorra nyeri a meccseket, akkor nyugodtan buzdíthatjuk arra a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek ki a szombat délutáni mérkőzésre, mert hazai siker fog születni. Valóban, a két együttes legutóbbi eredményei alapján szinte elképzelhetetlen a vendéggyőzelem – ugyanakkor akik figyelik a magyar bajnokságot, pontosan tudják, az ördög sosem alszik.

– Reméljük, hogy szépen zárjuk majd az őszi szezont – mondta Lőrincz Emil, a pécsiek vezetőedzője a péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatón. – Ugyanakkor mindenki tudja, hogy előbb-utóbb minden sorozat megszakad, bízunk benne, hogy a miénkkel ez nem most fog megtörténni. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz a szombati, mert az utóbbi tizennyolc napban sok mérkőzést játszottunk, és sokat utaztunk. De le a kalappal a játékosok előtt, mert jól teljesítettek! Ezt az utolsó meccset pedig még szeretnénk megnyerni – ha kell, összeszorított fogakkal.

A pécsiek a második fordulóban 2-1-es vereséget szenvedtek Pakson, de nem elsősorban az eredmény bántotta őket, hanem az, hogy azon a meccsen nem futballoztak jól. Most mindenki abban bízik hazai oldalon, hogy ezúttal jól megy majd a játék Szatmáriéknak, és persze mindez eredményességgel is párosul. Az kétségtelenül örömteli hír, hogy a szakmai stáb mindenkire számíthat, eltiltás és sérülés miatt sincs hiányzója a PMFC-nek.

– Ha most legyőznénk a Paksot, az lenne az i-re a pont. A csapat nagyon egyben van, olyan játékosok alkotják a keretet, akik vevők a munkára, ennek köszönhető, hogy ilyen jól állunk – fogalmazta meg a siker titkát a szakvezető.

A PMFC-nél vasárnap szurkolói évzárót tartanak, amelyen a drukkerek részére teremfocitornát is rendeznek – a nagy érdeklődés jelzi, hogy a közönség nemcsak nézni, hanem játszani is szereti a futballt. A program nyolc órakor kezdődik, s a klub vezetősége azt kéri a résztvevőktől, hogy mindenki hozzon magával most is egy-egy mesekönyvet. Vasárnap 16 órakor Pécsett, a Széchenyi téren az adventi vásárban Koller Krisztián mesét olvas fel a gyermekeknek a PTE Meseszép kampányának részeként, amihez a PMFC-MATIAS is csatlakozott.

Rangadó Fehérváron

A további program. Szombat: Újpest–Puskás Akadémia, Kecskemét–Kaposvár, PMFC-MATIAS–Paks (16.00), MTK–Diósgyőr, Pápa–Bp. Honvéd. Vasárnap: Videoton–Ferencváros, Győr–Haladás.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!