Sport

2008.07.14. 12:36

A PMFC-nél és Kozármislenyben is szeretnének még erősíteni

Augusztus 9-én kezdődik a bajnokság a labdarúgó NB II-ben, a sorsolás alapján a PMFC idegenben, a Kozármisleny otthon kezd. Az élvonal korábban, már július 25-én rajtol.

K. Mayer András

A leginkább talán az foglalkoztatta a szurkolókat, és persze a pécsi klub vezetőit, hogy melyik csoportba sorolják a Ferencvárost. Kétségtelen ugyanis, hogy az angol tulajdonos által működtetett, anyagilag alaposan megerősödő zöld-fehér csapat a bajnoki cím, így a feljutás egyik legfőbb várományosa.

Nos, ezúttal is a Keleti csoportba került: ezáltal a Nyugatiban könnyebb a bajnoki címet megszerezni, viszont elmaradnak a sok nézőt vonzó Fradi elleni meccsek.

– Természetesen örülök annak, hogy eggyel kevesebb olyan csapat van a csoportunkban, amelynek a feljutás a célja – kommentálta a döntést Nagy Tamás vezetőedző. – Bár én szeretem, ha vannak kihívások. Nyugaton egyébként nehezebb dolga lett volna a Ferencvárosnak, a Keleti csoportban ki akar majd egyáltalán rajta kívül felkerülni?
A pécsieknél továbbra sem végleges a játékoskeret, az érkező Herbert Roland, Megyesi László (pontrúgásait nagyon dicsérte Nagy Tamás), Finta Zoltán és Nagy Adrián után további újoncokra lehet számítani. A szakvezető szerint a középpályára és a csatársorba kell még tapasztalt, kész futballistákat igazolniuk.

– Legalább négy játékosra van még szükségünk – mondta Nagy Tamás, aki a korábban a Fehérvárban is szereplő Szalai Tamást már kerettagként tartja számon. – Ha ez megvalósul, akkor nagyon sok örömet szerezhetünk szurkolóinknak ebben a szezonban, és sikereink révén elérhetjük, hogy nagyobb legyen az érdeklődés irántunk.

A másik baranyai NB II-es csapatnál, Kozármislenyben mások a célok, ennek megfelelően például más a Fradi besorolásának megítélése is: „Én örültem volna egy Ferencváros elleni meccsnek, hiszen ez egy közönségvonzó összecsapás lett volna” – fogalmazott a mislenyiek vezetőedzője, ifjabb Mihalecz István. A szombati, Déva elleni edzőmérkőzésen (1-1) a szakvezető csapata védekezését dicsérte, s a hátsó sorok stabilitására akar építeni a jövőben is.

– Erre alapoznék, de eközben szeretném, ha a középpályán labdatartással jobban dominálnánk. Erre a keret tagjai fogékonyak, alkalmasak is, de két-három poszton azért elkelne az erősítés. Így például keresünk egy képzett védekező középpályást, jól jönne egy jobb oldali középpályás, valamint egy csatár is. Az egyébként látszik, hogy Bene Ferencnél jó kezekben volt a társaság, mentálisan nagyon egyben van ez a gárda – mondta a tréner.

Az első fordulóban, augusztus 9-én a PMFC az Integrál DAC-hoz látogat, a Kozármisleny a Kaposvölgyét fogadja. A piros-feketék szerdán 18 órakor Kecskeméten, a mislenyiek ugyanekkor a Paks ellen hazai pályán játszanak edzőmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!